EnergieCollectief Capelle (ECC)

Vereniging Energiecollectief Capelle

Capelle aan den IJssel

Meer geld voor lage- en middeninkomens om huis te verduurzamen


  Het kabinet trekt nog eens 900 miljoen euro uit, zodat ook lage- en middeninkomens hun woning kunnen verduurzamen. Zij kunnen dan via een renteloze lening bijvoorbeeld een warmtepomp aanschaffen.

  Steeds meer mensen verduurzamen hun woning, zo blijkt uit de voortgangsrapportage Versnelling verduurzaming gebouwde omgeving (PVGO). Vorig jaar is onder meer het aardgasverbruik in woningen met zo’n 15 procent gedaald, zijn zo’n 100.000 warmtepompen geplaatst, verdubbelde het aantal subsidieaanvragen en kregen meer dan 200.000 woningen een beter energielabel. Dat levert uiteindelijk veel huishoudens een lagere energierekening op.

  Tot en met 2030 wordt in totaal 13 miljard euro geïnvesteerd in verduurzamingsmaatregelen. Daar komt nog eens 1,5 miljard euro bij voor de verduurzaming van woningen in Groningen.

  Ook de financiering via het Warmtefonds wordt voor veel mensen aantrekkelijker. Middeninkomens met een verzamelinkomen tot 60.000 euro kunnen vanaf nu rentevrij lenen. Woningeigenaren die geen lening kunnen krijgen, kunnen via het Warmtefonds vanaf nu tot 10.000 euro financiering krijgen.

  Bron : www.NU.nl juni 2023


  De vereniging EnergieCollectiefCapelle (ECC) adviseert inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel over de toepassing van duurzame energie in en rondom de (eigen) woning. De leden van de vereniging zijn actief in alle wijken van Capelle aan den IJssel.
  Show Buttons
  Hide Buttons