EnergieCollectief Capelle (ECC)

Vereniging Energiecollectief Capelle

Capelle aan den IJssel

Nieuw ‘Programma Duurzaamheid 2023-2026’

Nieuw ‘Programma Duurzaamheid 2023-2026’ bouwt verder aan duurzaam Capelle

Het klimaat verandert snel. Een grote uitdaging waar de wereld voor staat. Ook in Capelle aan den IJssel moeten wij hiermee aan de slag. Niets doen is geen optie: Capelle wil de stad goed doorgeven aan volgende generaties. Met het Programma Duurzaamheid maken wij Capelle aan den IJssel klaar voor een duurzame toekomst.

HomeDuurzaam nieuws uit Capelle aan den IJsselAlgemeenNieuw ‘Programma Duurzaamheid 2023-2026’ bouwt verder aan duurzaam Capelle

Klimaatverandering raakt alle Capellenaren. Daar moeten we ons op aanpassen: door de stad aan het klimaat aan te passen en ons voor te bereiden op de toekomst (klimaatadaptatie en biodiversiteit), maar bijvoorbeeld ook door minder grondstoffen te gebruiken (circulaire economie) en door anders met onze energie om te gaan (energietransitie).

In het Programma Duurzaamheid vertellen wij als gemeente hoe wij een duurzaam Capelle in de toekomst voor ons zien. En vooral: met welke acties wij hier de komende jaren aan werken. Daarbij kiezen wij voor haalbare, betaalbare en realistische plannen. Plannen die erop gericht zijn om de ongelijkheden en tweedeling in de samenleving te verkleinen. Plannen die horen bij de veranderingen die nodig zijn om in 2050 een duurzame, groene en schone stad te zijn. Een stad ook die stiller is en waar het gezonder is om te wonen. Daarom ook de naam van dit programma: ‘Capelle verandert duurzaam’.

Gemeenteraad besluit op 3 juli

Het concept van het Programma Duurzaamheid is vastgesteld door het college. Op woensdagavond 14 juni wordt het in de Commissie Stadsontwikkeling en -Beheer besproken. Op 3 juli gaat het voor besluitvorming naar de gemeenteraad. Na 3 juli informeren wij u uitgebreid over de resultaten en het definitieve Programma Duurzaamheid 2023-2026.

Bent u benieuwd wat de gemeente de komende jaren op het gebied van duurzaamheid gaat doen? Kijk 14 juni of 3 juli live mee naar de vergadering. Online of in het stadhuis.

De vereniging EnergieCollectiefCapelle (ECC) adviseert inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel over de toepassing van duurzame energie in en rondom de (eigen) woning. De leden van de vereniging zijn actief in alle wijken van Capelle aan den IJssel.
Show Buttons
Hide Buttons