EnergieCollectief Capelle (ECC)

Vereniging Energiecollectief Capelle

Capelle aan den IJssel

Kantoor zonder energielabel C? Tijd voor duurzame maatregelen!

Ook het Capelse bedrijfsleven werkt mee aan verduurzaming. Sinds 1 januari 2023 is een energielabel C voor kantoren verplicht. De meeste Capelse kantoren voldoen hieraan. Beheerders van kantoren met een lager energielabel (D tot en met F) moeten zo snel mogelijk in actie komen.

HomeDuurzaam nieuws uit Capelle aan den IJsselAlgemeenKantoor zonder energielabel C? Tijd voor duurzame maatregelen!

Vanaf 2023 moeten kantoren minimaal energielabel C hebben. Gelukkig hebben veel Capelse kantoren dat ook. Kantoren met een lager energielabel worden benaderd door een toezichthouder van omgevingsdienst DCMR. Beheerders van deze kantoren moeten kunnen aan tonen dat zij stappen zetten om aan de plicht te voldoen. Het aanbrengen van ledlampen kan bijvoorbeeld al schelen!

Van C naar A

Energielabel C is geen eindpunt. De verwachting is dat kantoren in 2030 over energielabel A moeten beschikken. Het belangrijkste advies voor vastgoedeigenaren is daarom vooruit te kijken. Maak een routekaart om uw pand stap voor stap te verduurzamen. Het hoeft niet in één keer. Gebruik de komende jaren om het doel te bereiken.

Ik ben huurder van het pand. Wat moet ik doen?

Als huurder bent u zelf verantwoordelijk voor uw pand. Zorg dat u contact opneemt met de verhuurder/eigenaar van het pand. Zij moeten actie ondernemen om energielabel C of hoger te krijgen voor uw kantoor. U kunt bijvoorbeeld samen met de verhuurder/eigenaar aan de slag met het verduurzamen.

Per 2023 is energielabel C voor bedrijfspanden verplicht. Bekijk de veelgestelde vragen

Lees meer over het verduurzamen van kantoren

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

De vereniging EnergieCollectiefCapelle (ECC) adviseert inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel over de toepassing van duurzame energie in en rondom de (eigen) woning. De leden van de vereniging zijn actief in alle wijken van Capelle aan den IJssel.
Show Buttons
Hide Buttons