Misverstanden

Misverstanden Zonnepanelen Hebben zonnepanelen nadelen? Alle voordelen en nad...

Zonnepanelen zijn onderwerp van volop sterke verhalen, begin op een verjaardag maar eens over zonnepanelen. Nadelen blijken vaak misverstanden te zijn. De 5 grootste misverstanden over zonnepanelen op een rij:

1. Zonnepanelen zijn duur? Kosten zonnepanelen. Wat kosten zonnepanelen? Alle...

De aanschafprijs van zonnepanelen is een van de veel genoemde nadelen. Zonnepanelen en hun prijs: geloof niet alle verhalen. Als een gemiddeld huishouden ervoor kiest 50% van de totale stroombehoefte met zonnepanelen op te wekken, zijn er 8 tot 9 zonnepanelen nodig van 240 Wp elk. Die kosten bij elkaar ongeveer € 4.000,-. Zonnepanelen gaan tenminste 25 jaar mee.

Terwijl zonnepanelen aan elektriciteit zo’n € 400,- per jaar opwekken (bij de huidige stroomprijs van € 0,23 per kWh).
De totale kosten van zonnepanelen worden bepaald door het aantal zonnepanelen, de kwaliteit van de zonnepanelen en de installatiekosten. De prijs van zonnepanelen (de Aziatische kwaliteit en de Europese kwaliteit) is de afgelopen jaren sterk gedaald. En de zonnepanelen verdienen zich in 8 tot 9 jaar terug, inclusief installatie. M

2. Zonnepanelen leveren weinig op?

Besparen op elektriciteit door zonnepanelen. Alle ...

Een van de veelgenoemde nadelen: zonnepanelen zouden weinig besparen. Met zonnepanelen kun je tot 100% besparen op je kosten voor elektriciteit. De meeste huishoudens wekken ongeveer 50% van hun elektriciteit op via zonnepanelen. Een besparing van zo’n 1700 kWh oftewel minstens € 400,- per jaar op elektriciteit. Die besparing wordt elk jaar meer, aangezien de stroomprijs gemiddeld met 5% stijgt per jaar.

Daardoor heb je zonnepanelen binnen 8-9 jaar terugverdiend, afhankelijk van de installatie, kwaliteit en het aantal zonnepanelen.

De jaarlijkse besparing blijft bestaan zolang de zonnepanelen meegaan, dus minimaal 25 jaar lang! Leveranciers van zonnepanelen geven een zogenaamde vermogensgarantie. De zonnepanelen moeten in de eerste 10 jaar 90% of meer van hun vermogen leveren. Over 25 jaar moet het geleverde vermogen minimaal 80% zijn.

Zo ben je verzekerd van een optimaal rendement en weet je zeker dat zonnepanelen veel besparen.

3. Zonnepanelen werken alleen bij zonnig weer? Zonnepanelen leveren niet alleen energie in de zom...

Een van de niet-bestaande nadelen: zonnepanelen zouden alleen elektriciteit maken bij zonnig weer.

Ook bij bewolkt weer en in de winter leveren zonnepanelen zonne-energie. Daglicht is voldoende om zonnepanelen te laten werken. Zo werken zonnepanelen het hele jaar rond.

4. Zonnepanelen snel kapot?

Garantie zonnepanelen is opgebouwd: productgaranti...

Dit zijn feiten, geen nadelen: zonnepanelen verschillen in kwaliteit en prijs. Meestal hebben de goedkoopste zonnepanelen een lagere kwaliteit en een kortere levensduur. Je kunt dan niet uitgaan van een levensduur van 25 jaar. Het is zelfs de vraag of je de kosten van deze goedkope panelen dan terugverdiend hebt. Goede zonnepanelen gaan 25 jaar mee. Vaak gaan zonnepanelen nog langer mee: 30 jaar is geen uitzondering. Op de levensduur van zonnepanelen wordt garantie gegeven. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen productgarantie en vermogensgarantie.

Vergelijk de garantie van soorten en merken zonnepanelen met de Kijk & Vergelijk zonnepanelen. Daar kun je zonnepanelen vergelijken op o.a. kwaliteit, prestatie, opbrengst, garantie en meer..

Hoe kies je de beste zonnepanelen? Een ervaren installateur kan je goed adviseren. Vraag via de ECC meerdere offertes zonnepanelen aan. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de zonnepanelen kosten, adviezen en service vergelijken.

5. Zonnepanelen installatie is moeilijk?

Zonnepanelen installeren; zelf doen of laten doen?...
Wil je zelf zonnepanelen installeren? Dan loop je aan tegen een van de nadelen: zonnepanelen plaatsen doe je niet op een achternamiddag. Het gaat immers niet alleen om het plaatsen van de panelen op je dak, maar ook het aansluiten op de elektrische installatie. Zorg ervoor dat de installatie goed en zorgvuldig gebeurt. Anders haal je niet het optimale rendement uit de zonnepanelen. Als je de zonnepanelen laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf, ben je er zeker van dat het goed gebeurt.

Er wordt gekeken naar de dakconstructie en draagkracht, de optimale dakligging en dakhelling en de eventuele beperking van overschaduwing. De installatie van een PV-panelen systeem bestaat in ieder geval uit: een of meer zonnepanelen, een omvormer, bedrading en montagesets. De installateur zorgt ervoor dat alles veilig wordt aangesloten.

Ook wordt er op een veilige manier gewerkt (trappen, steigers). En je hebt nauwelijks overlast of rommel. Als de zonnepanelen-installatie is aangesloten, worden tests uitgevoerd.
Zo weet je zeker dat alles 100% functioneert en u het beste rendement uit de zonnepanelen kunt halen.

Geef een reactie

Show Buttons
Hide Buttons