ENERGIE COLLECTIEF CAPELLE (ECC)

Het Energie Collectief Capelle (ECC) is een kennis centrum in Capelle aan den IJssel. Het collectief bestaat uit vrijwilligers die bewoners in hun eigen omgeving adviseren op het gebied van duurzame energie. Deze Vrijwilligers verzamelen wetenswaardigheden en recente ontwikkelingen over toepassingen rondom duurzame energie en maken die kenbaar via een maandelijkse nieuwsbrief en via de eigen website.

De huidige organisatie is thans een vertrouwd informatiepunt in het maatschappelijke beeld van Capelle aan den IJssel. In 2013 is deze organisatie spontaan ontstaan toen enkele bewoners in de wijk Schollevaar, zonnepanelen wensten aan te schaffen.

Onze visie, missie, doel

Ons voornaamste doel is de lokale afname van duurzame en schone (zonne)energie zo veel mogelijk te bevorderen, dit door bijvorbeeld zonnepanelen te plaatsen op zoveel mogelijk geschikte locaties in Capelle aan den IJssel.

Doorkijk komende jaren

Wij realiseren ons dat het EnergieCollectiefCapelle een lerende organisatie is, die de komende jaren nog vele stappen moet nemen om tot duurzame groei en volwassenheid te komen. Het meest voor de hand ligt de intentie om een pilot-project te starten in samenwerking met Capelse woningbouwcorporaties of actieve Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).

Daartoe ontbreekt het niet aan ambities maar aan middelen. Op die manier kunnen wij als ECC een bindende en richting bepalende factor zijn in een gezamenlijke, lokale en duurzame ontwikkeling.