EnergieCollectief Capelle (ECC)

Vereniging Energiecollectief Capelle

Isolatie

Wat kost een huis isoleren?

Een goed geïsoleerd huis heeft vele voordelen: niet alleen blijft de warmte in de winter binnen, maar het bespaart ook flink op de energierekening. Daarnaast draagt het bij aan een duurzamere wereld. Maar wat kost het om een huis te isoleren, en wat zijn de verschillen per type woning? Die antwoorden leest u hier.

Kosten isoleren verschillende huissoorten

Een huis isoleren kan op verschillende manieren en met verschillende materialen. De kosten hierin variëren en hangen dus af van welke isolatievorm u kiest, bijvoorbeeld: spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie. Maar welke u het beste kiest, en wat de totale kosten dus zijn, hangt mede af van uw type huis. Zo betaalt u andere prijzen voor een tussenwoning, dan voor een vrijstaand huis of hoekwoning. We zetten de gemiddelde kosten op een rij (prijzen bij benadering).

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning?

Kosten isolatie tussenwoning

Een tussenwoning is aan weerszijden verbonden aan andere huizen. Dit heeft direct invloed op de kosten, aangezien er minder isolatiemateriaal nodig is dan bij een (deels) vrijstaand huis. De gemiddelde kosten voor een tussenwoning ziet u in onderstaande tabel:
[table “” not found /]

Kosten isoleren van hoekwoning
Een hoekwoning is deels vrijstaand en deels gegrensd aan een naastgelegen tussenwoning. Vaak zijn deze huizen qua oppervlakte kleiner dan een twee-onder-een-kap en de kosten voor isolatie zijn daarom lager. Per isolatiemaatregel kunt u rekening houden met de volgende gemiddelde prijzen:
[table “” not found /]

Kosten isoleren twee-onder-een-kap
Net als een hoekwoning is een twee-onder-een-kap deels vrijstaand en deels gegrensd aan een naastgelegen huis. Vaak zijn deze huizen qua oppervlakte groter dan een hoekwoning, maar kleiner dan een vrijstaand huis. De kosten voor isolatie liggen vaak rond dezelfde kosten als voor een hoekwoning. Uiteraard zijn de vierkante meters leidend voor de uiteindelijke prijs. Per isolatiemaatregel kunt u rekening houden met de volgende gemiddelde prijzen:
[table “” not found /]

Kosten isolatie vrijstaand huis
Isolatiekosten worden onder andere gebaseerd op de hoeveelheid te isoleren vierkante meters. Een vrijstaand huis heeft meestal een groot oppervlak en dat betekent doorgaans ook meer benodigd materiaal. Zo betaalt u voor het isoleren van een vrijstaand huis ongeveer de volgende bedragen:
[table “” not found /]

Huis isoleren kosten en besparingen

De kosten die u maakt om uw huis te isoleren, betalen zich uiteindelijk meer dan terug en besparen u een boel geld. Daarnaast kennen bepaalde isolatievormen een relatief korte terugverdientijd. Bij spouwmuurisolatie is deze bijvoorbeeld nog geen 4 jaar. Dat maakt het de investering meer dan waard.

En ook ná de terugverdientijd, blijft die besparing jaarlijks zichtbaar op de rekening. De bespaartegoeden kunnen flink oplopen en zijn toepasbaar op alle verschillende soorten woningen, zoals hieronder in de tabel weergegeven voor dakisolatie:

[table “” not found /]

Kosten huis isoleren beperken met subsidie
Uw huis isoleren mag misschien wat kosten, het is nog steeds een relatief goedkope eerste stap richting verduurzaming. En vanuit de overheid wordt het flink gestimuleerd in de vorm van subsidies. Zo kunt u voor elk van bovengenoemde opties subsidie krijgen, wat de kostprijs een stuk aantrekkelijker maakt. De subsidietarieven verschillen wederom per type huis en isolatiesoort, maar kunnen oplopen tot wel € 3.600,- (bron: Milieu Centraal).

Bent u ook klaar om te verduurzamen met isolatie? Of wilt u verder isoleren? Nederland Isoleert helpt u een passende keuze te maken voor uw woning. Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze specialisten.

* Genoemde bedragen zijn gemiddelde kosten en besparingen. Uiteraard is dit afhankelijk van het gekozen materiaal, aantal vierkante meters en het daadwerkelijke energieverbruik van de bewoner(s).

BRON : Nederland isoleert mei 2022

De vereniging EnergieCollectiefCapelle (ECC) adviseert inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel over de toepassing van duurzame energie in en rondom de (eigen) woning. De leden van de vereniging zijn actief in alle wijken van Capelle aan den IJssel.
Show Buttons
Hide Buttons