Warmtelekken in huis ontdekken? Maak gebruik van de gratis warmtebeeldenactie

Komende winter gaan de vrijwilligers van het Energiecollectief Capelle (ECC) weer warmtebeelden maken. Van half december 2023 tot half maart 2024 worden met infrarood camera’s eventuele warmtelekken opgespoord en vastgelegd. Eigenaren van eengezinswoningen kunnen zich vanaf 16 november 2023 hiervoor inschrijven.

Capellenaar maakt dankbaar gebruik van actie

Afgelopen drie winters zijn er in totaal bij zo’n duizend woningen warmtebeelden gemaakt en is voor de meeste van die woningen advies gegeven over het nemen van maatregelen.

De beelden worden gemaakt van de voorgevel en soms ook van de zij- en achtergevel. De kleurverschillen die op de foto’s zichtbaar zijn, geven een overzicht van waar het warmtelek zit. Zo wordt onder andere duidelijk of de muurisolatie goed is en of de buitendeur en de ramen wel of niet goed isoleren. Daarbij worden eventuele warmtelekken bij naden en kieren in de gevel goed weergegeven. De beelden worden toegelicht door de vrijwilliger van het Energiecollectief Capelle die de beelden heeft genomen. Daarbij wordt besproken welke maatregelen, groot of klein genomen kunnen worden. Zo kan een tochtstrip of radiatorfolie al helpen om energie te besparen.

Aanmelden vanaf 16 november

Aanmelden kan via de website www.duurzaamcapelle.nl/warmtebeeldenactie. 

Op donderdag 16 november wordt de inschrijving geopend. Vanaf die datum kunt u zich inschrijven voor deze gratis warmtebeeldenactie. Op de pagina leest u ook alles over de werkwijze en voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de actie.

FOTO : Jan Kok 2023

Show Buttons
Hide Buttons