EnergieCollectief Capelle (ECC)

Vereniging Energiecollectief Capelle

Capelle aan den IJssel

Afscheid van ECC-er Dick Biesta

Op woensdagmiddag 18 januari 2023 nam het ECC afscheid van een van haar (mede)oprichters Dick Biesta.

Op de afscheidsreceptie in de Pauluskerk reikte de Capelse wethouder duurzaamheid Sjoerd Geissler hem het welverdiende Capels Compliment uit als gemeentelijk teken van erkenning en waardering voor zijn jarenlange werk als vrijwilliger op het gebied van duurzaamheid.

Capels Compliment

Dick organiseerde jarenlang vanuit het ECC de Capelse buurtbijeenkomsten op het gebied van zonnepanelen en later warmtepompen.

Hij was ook een van de eerste energiecoaches in Capelle. Naast zijn werk voor de Pauluskerk hield hij boeiende presentaties en lezingen op het gebied van energiebesparing in en rondom de woning en hielp hij Capelse inwoners met talloze hulpvragen op het gebied van duurzame energie.

Het echtpaar Dick en Liesbeth Biesta verhuist naar Amersfoort.

Het bestuur van het ECC is Dick Biesta zeer erkentelijk voor zijn inhoudelijke kennis en verrichtte werkzaamheden gedurende al die jaren in Capelle.

De vereniging EnergieCollectiefCapelle (ECC) adviseert inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel over de toepassing van duurzame energie in en rondom de (eigen) woning. De leden van de vereniging zijn actief in alle wijken van Capelle aan den IJssel.
Show Buttons
Hide Buttons