EnergieCollectief Capelle (ECC)

Vereniging Energiecollectief Capelle

Duurzame Energie

Subsidie voor isolatie

Verbeter je huis

Isoleren is de eerste stap van verduurzamen. Hoe kan jij je huis nog verbeteren met isolatie?
Heb je plannen om je huis (beter) te isoleren? Als je het slim aanpakt kan je via de ISDE-subsidie ongeveer 30 procent van de kosten terugkrijgen. Je moet daarvoor binnen een jaar 2 of meer delen van je huis laten isoleren: dak, buitenmuren, vloer of ramen. Je mag ook één isolatiemaatregel combineren met een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Lees meer over de voorwaarden voor de isolatiesubsidie.

Vragen over de isolatiesubsidie

De ISDE-subsidie is een subsidie van de Rijksoverheid. De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor ondernemen (RVO). Er zijn 2 mogelijkheden om de isolatiesubsidie te krijgen:

Je neemt 2 of meer isolatiemaatregelen. Je laat bijvoorbeeld de spouwmuur én de vloer isoleren. Met de subsidie verdien je de kosten van deze maatregelen in 3 jaar terug.
Je combineert 1 isolatiemaatregel met een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Je laat bijvoorbeeld de vloer isoleren én neemt een hybride warmtepomp.
ISDE staat voor Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. De ISDE-regeling is bedoeld voor particuliere woningeigenaren. Voor VvE’s is er een aparte isolatieregeling.

Je kunt de subsidie aanvragen op de website van Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO).

In 2022 hoger subsidiebedrag
De subsidiebedragen zijn vanaf 1 januari 2022 verhoogd. Voor maatregelen die je in 2022 laat uitvoeren krijg je gemiddeld 30 procent van de kosten vergoed. Voor maatregelen die je in 2021 hebt laten uitvoeren geldt het oude subsidiebedrag van gemiddeld 20 procent van de kosten. Op deze pagina noemen we alleen de nieuwe, hogere subsidiebedragen. Lees meer over de veranderingen in 2022.

Je kan één subsidie-aanvraag doen voor maatregelen die je in 2021 en 2022 hebt laten uitvoeren. Je hoeft de aanvraag dus niet te splitsen. Je moet de aanvraag wel binnen een jaar na de eerste maatregel indienen.

Voorwaarden isolatiesubsidie :

zie www.milieucentraal.nl

De vereniging EnergieCollectiefCapelle (ECC) adviseert inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel over de toepassing van duurzame energie in en rondom de (eigen) woning. De leden van de vereniging zijn actief in alle wijken van Capelle aan den IJssel.
Show Buttons
Hide Buttons