EnergieCollectief Capelle (ECC)

Vereniging Energiecollectief Capelle

Capelle aan den IJssel Duurzame Energie

Benieuwd welke aardgasvrije warmte-optie de gemeente in uw buurt verwacht?

Benieuwd welke aardgasvrije warmte-optie de gemeente in uw buurt verwacht?

Concept Capelse Transitievisie Warmte in principe vastgesteld

Op dinsdag 28 september 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders de concept Capelse Transitievisie Warmte in principe vastgesteld. Onderaan deze pagina kunt u de visie downloaden. Deze visie is wettelijk verplicht en bevat een verkenning hoe alle gebouwen in Capelle aan den IJssel aardgasvrij gemaakt zouden kunnen worden.

De realisatie van deze visie is echter nog niet mogelijk. Dit kan pas als de Rijksoverheid de middelen en instrumenten beschikbaar stelt die nodig zijn om zo’n enorme transitie te realiseren. Waarbij voor het college hard uitgangspunt is dat het kabinet zorgt voor een woonlastenneutrale overstap voor onze inwoners.

Wat is een warmtekaart?

Onderdeel van de gemeentelijke transitievisie is een warmtekaart van de stad. Daarop is voor Capelle aan den IJssel in één oogopslag duidelijk wat er in welke wijk staat te gebeuren en wat de mogelijkheden zijn voor verduurzaming. Hier is ook te zien welke wijken de komende jaren dus ook nog niet aan de beurt zijn

Een warmtekaart toont een overzicht van de warmtevraag en -aanbod in een bepaald gebied. Met een dergelijke kaart kunnen kansen in beeld komen om bijvoorbeeld restwarmte beter te benutten.

Warmtekaart Capelle aan den IJssel (concept)

Bent u woonachtig in Capelle aan den IJssel en bent u benieuwd naar de voorgestane warmtekaart van uw buurt of wijk in Capelle aan den IJssel?

Klik dan HIER
n.b.
Deze editie van de Warmtekaart Capelle aan den IJssel is nog in CONCEPT…

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u mailen naar duurzaam@capelleaandenijssel.nl.

De vereniging EnergieCollectiefCapelle (ECC) adviseert inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel over de toepassing van duurzame energie in en rondom de (eigen) woning. De leden van de vereniging zijn actief in alle wijken van Capelle aan den IJssel.
Show Buttons
Hide Buttons