EnergieCollectief Capelle (ECC)

Vereniging Energiecollectief Capelle

Actueel

Consumenten kunnen BTW eenvoudig terugvragen op thuisbatterijen

Slimme thuisbatterijen die aangesloten zijn op een dynamisch energiecontract kunnen in principe aanspraak maken op BTW-teruggave. Dit blijkt uit onderzoek van fiscaal jurist Romano Hagen van De Centrale en dynamisch energieleverancier NextEnergy. Een belangrijke voorwaarde voor consumenten om de btw op een thuisbatterij terug te kunnen vragen, is de combinatie met een dynamisch energiecontract en in- en verkoop op de energiemarkt, het zogenaamde traden. Dit traden zorgt ervoor dat de Belastingdienst een consument dient aan te merken als btw-ondernemer.

Hierdoor is de financiële aantrekkelijkheid van het investeren in thuisaccu’s vergroot. De terugverdientijd, die voorheen op bijna negen jaar lag, is nu teruggebracht naar slechts zeven jaar, waardoor huiseigenaren beter kunnen profiteren van de voordelen van energieopslag. Dit geldt alleen voor thuisbatterijen die slim handelen met een dynamisch energiecontract.

Volgende stap in verduurzaming

Thuisbatterijen spelen een cruciale rol in het bevorderen van duurzaamheid en het verminderen van de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Met de verkorte terugverdientijd wordt het voor huiseigenaren nog aantrekkelijker om te investeren in deze groene technologie, waardoor ze niet alleen bijdragen aan een duurzamere toekomst, maar ook besparen op hun energiekosten.

“Nu traditionele energieleveranciers het bezit van zonnepanelen steeds meer gaan belasten met extra kosten, is het sterk dat de btw teruggave nu opslag stimuleert. Zo krijgen Nederlandse huishoudens namelijk zelf controle over de kosten en helpen ze netcongestie tegen te gaan,” aldus Gijs Wubbe, CEO van NextEnergy.

“Slim handelen met een thuisbatterij en dus automatisch inkopen als de prijs laag is en verkopen als de prijs hoog is maakt dat in lijn met de belastingwet de Nederlandse consumenten in principe de BTW terug kan krijgen,” aldus Romano Hagen, oprichter van De Centrale.

Over NextEnergy

NextEnergy is een dynamische energieleverancier gevestigd in Utrecht. Zij bedienen tienduizenden klanten met ruim honderd medewerkers. De organisatie heeft een sterke focus op slimme techniek. Door het verbeteren van energiesystemen en processen richten zij zich op de volgende fase van de energietransitie: het slim aansturen van apparatuur op gunstige tijden. De missie van NextEnergy is de energietransitie afmaken binnen ieder huishouden. Daarnaast biedt NextEnergy ook thuisbatterijen aan als onderdeel van hun missie de energietransitie te versnellen.

Over De Centrale

Bij De Centrale houden we ervan om moeilijke dingen makkelijk te maken. Voor iedereen, ook voor jou! Of het nou gaat om een btw teruggave op een thuisbatterij subsidie op een warmtepomp of inspectie, als het maar voor verduurzaming is. Wij denken namelijk dat de uitdaging waar we met zijn allen voor staan; verduurzamen van je woning of onderneming, veel slimmer en sneller kan als je met elkaar samenwerkt.ConsumentenKlimaat & Energie

De vereniging EnergieCollectiefCapelle (ECC) adviseert inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel over de toepassing van duurzame energie in en rondom de (eigen) woning. De leden van de vereniging zijn actief in alle wijken van Capelle aan den IJssel.
Show Buttons
Hide Buttons