‘Zonnepanelen leverden in 2016 weer meer stroom op’

image_pdfimage_print

2016 was opnieuw een zeer zonnig jaar. De zon scheen 1.880 uren tegen 1.640 normaal. Diverse organisaties melden dan ook dat zonnepanelen in 2016 wederom meer zonnestroom hebben geproduceerd dan een jaar eerder.

Eigenaren van zonnepanelen sluiten volgens E2-Energie het jaar 2016 af met een extra opbrengst van circa 5,3 procent ten opzichte van normaal. Dat is ongeveer 12,5 kilowattuur per zonnepaneel. De extra straling van de zon heeft er in 2016 volgens de organisatie voor gezorgd dat een gemiddelde zonnepaneleninstallatie van 16 zonnepanelen ongeveer 40 euro extra hebben opgeleverd voor een particuliere eigenaar.

Milieu Centraal meldt op basis van gegevens van Siderea en het KNMI dat er in 2016 ongeveer 1860 zonuren waren; 220 zonuren meer dan gemiddeld. Voor een set van 10 zonnepanelen van 2.600 wattpiek (red. met optimale plaatsing) leveren de extra zonuren volgens Milieu Centraal een meeropbrengst op van 215 kilowattuur.

Voor heel Nederland kunnen er volgens de organisatie voor deze extra opbrengst 250.000 gezinnen met een elektrische auto duurzaam op vakantie naar Zuid-Frankrijk (red. uitgaande van 1,5 gigawattpiek totaal vermogen van zonnepanelen in Nederland).

Bron : Milieu Centraal en E2-Energie:

redactie

Het EnergieCollectiefCapelle (ECC) adviseert inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel over de toepassing van duurzame energie in en rondom de woning. Het collectief bestaat uit vrijwilligers woonachtig in de diverse wijken van Capelle aan den IJssel.

Actueel Capelle aan den IJssel

Aanvullende Energietoeslag in 2022

Huishoudens met een laag inkomen krijgen begin 2022 ongeveer € 200,- energietoeslag. Dit heeft de overheid besloten. Met dit extra geld kunt u een deel van uw energiekosten betalen. Nog even wachten De overheid is nu bezig met de voorwaarden voor de energietoeslag. Zijn die bekend? Dan gaat IJsselgemeenten de aanvragen en betaling verzorgen. Dat […]

Lees meer...
Actueel Capelle aan den IJssel

Rotterdams Milieu Centrum (RMC)

WERKEN AAN EEN MILIEUVRIENDELIJK EN DUURZAAM ROTTERDAM Sinds 19 juni 2003 is het Rotterdams Milieucentrum (RMC) een zelfstandige organisatie in de rechtpersoonlijkheid van een stichting. Voor 19 juni 2003 was het Milieucentrum 11 jaar onderdeel van de Natuur en Milieufederatie Zuid Holland. De stichting Rotterdams Milieucentrum is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam […]

Lees meer...
Actueel

Steenwol of glaswol: wat is het verschil?

Gaat u uw woning isoleren? Dan heeft u vast steenwol en glaswol voorbij zien komen als isolatiematerialen. Dit zijn allebei veelgebruikte isolatiematerialen, omdat ze betaalbaar en kwalitatief zijn. Maar wat is het verschil tussen steenwol en glaswol? Wanneer gebruikt u welke isolatiemethode? En wat isoleert beter: steenwol of glaswol? Steenwol Steenwol is een minerale kunstvezel […]

Lees meer...
Show Buttons
Hide Buttons