Projecten

image_pdfimage_print

Wij hebben drie projecten geselecteerd om aan u te kunnen presenteren.

Het eerste project is een zonne installatie op het dak van VvE De Bugel. Op dit dak kunnen voldoende zonnepanelen worden geplaatst om de openbare voorzieningen van elektriciteit te voorzien. Daarnaast kan op het parkeer terrein een voedingspunt voor elektrische auto’s worden geplaatst. Het resterende dak is niet groot genoeg voor de zeventig appartementen in dit gebouw. Vandaar dat wij op zoek zijn naar een alternatief voor de resterende woningen.

Het tweede project is gesitueerd op het dak van De Scholver, een winkelcentrum in het hart van de wijk Schollevaar (8.500 woningen). Een belangrijk deel van de opgewekte elektriciteit zal nodig zijn voor de ondernemers in dit winkelcentrum. Daarna blijft een capaciteit over om in te voeren in het aanliggende flatgebouw. Op dit flatgebouw kunnen nauwelijks zonnepanelen worden geplaatst. Er zal naar additionele oppervlakte gezocht moeten worden om alle woningen in dit flatgebouw van stroom te voorzien.

Zo komen we bij het derde project. Op de daken van het nabij gelegen bedrijven terrein kan een aanzienlijk aantal zonnepanelen worden geplaatst. Ook hier zullen de ondernemers eerst zelf voldoende stroom opwekken voor zichzelf. Daarna blijft er zoveel elektrische stroom over om een aanzienlijk aantal huishoudens van stroom te voorzien.

In het gebied van Capelle XL liggen de beste kansen op aanzienlijke uitbreidingen. Leveren de eerste drie projecten totaal 2.000.000 kWh elektriciteit (2GWh) dan is de potentie van dit gebied.

redactie

Het EnergieCollectiefCapelle (ECC) adviseert inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel over de toepassing van duurzame energie in en rondom de woning. Het collectief bestaat uit vrijwilligers woonachtig in de diverse wijken van Capelle aan den IJssel.

Geef een antwoord

Capelle aan den IJssel Duurzame Energie

Helpdesk VvE’s

Bewoners van een Vereniging van Eigenaren kunnen ook in 2021 weer bij de VvE-Helpdesk terecht voor vragen over het verduurzamen van het gebouw. Astrid Kennis is het eerste aanspreekpunt voor VvE’s in Capelle. Astrid is sinds 2020 actief aan de slag voor de gemeente Capelle aan den IJssel. Zij heeft vooral ervaring in de aanpak […]

Lees meer...
Actueel Capelle aan den IJssel

Rotterdams Milieu Centrum (RMC)

WERKEN AAN EEN MILIEUVRIENDELIJK EN DUURZAAM ROTTERDAM Sinds 19 juni 2003 is het Rotterdams Milieucentrum (RMC) een zelfstandige organisatie in de rechtpersoonlijkheid van een stichting. Voor 19 juni 2003 was het Milieucentrum 11 jaar onderdeel van de Natuur en Milieufederatie Zuid Holland. De stichting Rotterdams Milieucentrum is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam […]

Lees meer...
Actueel Capelle aan den IJssel

Nieuwe toolbox zonnepanelen voor woningcorporaties

Aedes lanceert nieuwe toolbox zonnepanelen voor woningcorporaties Koepelorganisatie Aedes heeft een toolbox voor woningcorporaties ontwikkeld waarmee bepaald kan worden of het plaatsen van zonnepanelen op daken van woningen en appartementencomplexen interessant is. De toolbox van Aedes bevat 4 samenhangende instrumenten voor de businesscase van zonnepanelen: een beslisboom zonnepanelen, een rekentool businesscase zonnepanelen, een gebruiksaanwijzing voor […]

Lees meer...
Show Buttons
Hide Buttons