Projecten

image_pdfimage_print

Wij hebben drie projecten geselecteerd om aan u te kunnen presenteren.

Het eerste project is een zonne installatie op het dak van VvE De Bugel. Op dit dak kunnen voldoende zonnepanelen worden geplaatst om de openbare voorzieningen van elektriciteit te voorzien. Daarnaast kan op het parkeer terrein een voedingspunt voor elektrische auto’s worden geplaatst. Het resterende dak is niet groot genoeg voor de zeventig appartementen in dit gebouw. Vandaar dat wij op zoek zijn naar een alternatief voor de resterende woningen.

Het tweede project is gesitueerd op het dak van De Scholver, een winkelcentrum in het hart van de wijk Schollevaar (8.500 woningen). Een belangrijk deel van de opgewekte elektriciteit zal nodig zijn voor de ondernemers in dit winkelcentrum. Daarna blijft een capaciteit over om in te voeren in het aanliggende flatgebouw. Op dit flatgebouw kunnen nauwelijks zonnepanelen worden geplaatst. Er zal naar additionele oppervlakte gezocht moeten worden om alle woningen in dit flatgebouw van stroom te voorzien.

Zo komen we bij het derde project. Op de daken van het nabij gelegen bedrijven terrein kan een aanzienlijk aantal zonnepanelen worden geplaatst. Ook hier zullen de ondernemers eerst zelf voldoende stroom opwekken voor zichzelf. Daarna blijft er zoveel elektrische stroom over om een aanzienlijk aantal huishoudens van stroom te voorzien.

In het gebied van Capelle XL liggen de beste kansen op aanzienlijke uitbreidingen. Leveren de eerste drie projecten totaal 2.000.000 kWh elektriciteit (2GWh) dan is de potentie van dit gebied.

redactie

Het EnergieCollectiefCapelle (ECC) adviseert inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel over de toepassing van duurzame energie in en rondom de woning. Het collectief bestaat uit vrijwilligers woonachtig in de diverse wijken van Capelle aan den IJssel.

Geef een antwoord

Actueel Capelle aan den IJssel Energiecollectief

ECC-voorzitter Henk Petri overleden…

Vandaag bereikte ons het droeve bericht, dat onverwachts is overleden Henk Petri, vooraanstaand lid van ons Energie Collectief Capelle op de leeftijd van 73 jaar. Henk Petri was in Schollevaar een van de eerste wijkbewoners met zonnepanelen op zijn dak. Hij wilde daarbij graag zijn verkregen kennis en ervaring op het gebied van zonnepanelen delen […]

Lees Meer...
Actueel Capelle aan den IJssel Duurzame Energie

Inschrijven gestart voor participaties zonnedak Kindcentrum Ontdekrijk

Energiecoöperatie ZonKracht Capelle is gestart met de inschrijving voor participaties in het zonnedak op Kindcentrum Ontdekrijk in de wijk Oostgaarde. Inmiddels is er reeds ingetekend voor ongeveer de helft van het aantal beschikbare participaties. U kunt dus nog meedoen! Door lid te worden van de coöperatie en participaties te kopen, wordt u mede-eigenaar van de […]

Lees Meer...
Actueel Bijeenkomst Capelle aan den IJssel Zonnepanelen

WEBINAR ECC en aanbod zonnepanelen

ENERGIE COLLECTIEF CAPELLE Webinar met presentatie van ECC en aanbod zonnepanelen Het EnergieCollectief Capelle (ECC) verzorgt op deze avond wederom een digitale presentatie over het installeren van zonnepanelen op 14 juni 2021. De presentatie is vanaf 19:30 tot 20:30 uur. In deze webinar wordt een presentatie gegeven door de vrijwilligers van Energie Collectief Capelle met […]

Lees Meer...
Show Buttons
Hide Buttons