Warmtepomp-pact voor Eneco

image_pdfimage_print

24 april 2019 Energiebedrijf Eneco gaat zich verder storten op de verkoop van warmtepompen. Het bedrijf gaat een samenwerking aan met NIBE.

De lucht/water, bodemgebonden en ventilatielucht/water-warmtepompen van het Zweedse bedrijf gaan via het energiebedrijf de markt in. NIBE is een van de marktleidende bedrijven op het gebied van warmtepomptechniek, dat de elektrische apparaten bovendien in verschillende smaken aan kan bieden.

Vooral projectenmarkt
Focus ligt de komende tijd vooral op de professionele markt. Dit betekent dat Eneco woningbouwcorporaties warmtepomptechniek aan gaat bieden in combinatie met vernieuwende servicecontracten. Drie jaar geleden maakte het energiebedrijf al bekend dat het de servicecontracten voor CV-ketels in dit marktsegment af gaat bouwen.

Installatiebedrijf
De installatietak van het energiebedrijf, waar 200 monteurs voor werken, is één van de grootste servicebedrijven van Nederland, dat zich vooral concentreert op de Randstad. Het bedrijf plaatst en onderhoud vooral CV-ketels en stadsverwarmingsinstallaties, maar maakt ook al voorzichtige stappen op warmtepompgebied met de Warmtewinner, een ventilatiewarmtepomp die het met Inventum heeft ontwikkeld. Deze warmtepomp zet de warmte uit afgezogen ventilatielucht om in CV-warmte.

Naast energieleverancier (gas, elektriciteit) is Eneco steeds meer actief op de markt van verduurzaming. Zo participeert het bedrijf in gebouwbeheersysteem Simaxx, energieinkoop-tool Peeeks, verduurzamingsloket Energie In Huis en het mobiele werkplatform Roamler Tech.

Bron : www.installatie.nl 2019

redactie

Het EnergieCollectiefCapelle (ECC) adviseert inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel over de toepassing van duurzame energie in en rondom de woning. Het collectief bestaat uit vrijwilligers woonachtig in de diverse wijken van Capelle aan den IJssel.

Actueel Bijeenkomst Capelle aan den IJssel Zonnepanelen

WEBINAR ECC en aanbod zonnepanelen

ENERGIE COLLECTIEF CAPELLE Webinar met presentatie van ECC en aanbod zonnepanelen Het EnergieCollectief Capelle (ECC) verzorgt op deze avond wederom een digitale presentatie over het installeren van zonnepanelen op 14 juni 2021. De presentatie is vanaf 19:30 tot 20:30 uur. In deze webinar wordt een presentatie gegeven door de vrijwilligers van Energie Collectief Capelle met […]

Lees Meer
Actueel Capelle aan den IJssel

Project van de lange adem, maar burgerinitiatief krijgt nu echt zijn zonnedak én zoekt leden.

Al bijna vijf jaar probeert Capellenaar Johan Monster (56) samen met andere vrijwilligers van het burgerinitiatief Coöperatie ZonKracht Capelle zonnedaken aan te leggen op Capelse daken. Binnenkort worden eindelijk de eerste zonnepanelen op een basisschool gelegd, en er worden leden gezocht. Het is een project van de lange adem gebleken. Een aantal jaar geleden verenigden […]

Lees Meer
Actueel Capelle aan den IJssel Zonne-energie

Inschrijving geopend zonnedak ‘ Kindcentrum Ontdekrijk ‘

Coöperatie ZonKracht Capelle en stichting BLICK op Onderwijs zijn een samenwerking gestart voor de plaatsing van circa 200 zonnepanelen op het dak van Kindcentrum Ontdekrijk in de wijk Oostgaarde in Capelle aan den IJssel. Buurtbewoners kunnen zich bij dit project aansluiten door lid te worden. Ze delen mee in de winst van dit project. De […]

Lees Meer
Show Buttons
Hide Buttons