Vervolgstap in verkenning naar stadsverwarming in Florabuurt en omgeving

image_pdfimage_print

De gemeente Capelle aan den IJssel, Rotterdam en woningcorporaties Havensteder en Woonstad Rotterdam kijken naar de mogelijkheden voor stadsverwarming in de Florabuurt en omgeving. Zoals we afgelopen juli hebben verteld, worden op dit moment de eerste verkenningen in de Florabuurt en omgeving gedaan. De eerstvolgende stap is het kiezen van een warmteleverancier. Dit gaat via een aanbesteding in verschillende fases.

Volgende stap in verkenning naar stadsverwarming
In de eerste fase van deze aanbesteding hadden alle warmteleveranciers de mogelijkheid om zich aan te melden als warmteleverancier voor het gebied. Twee warmteleveranciers hebben zich aangemeld: Eneco en Ennatuurlijk.

Met deze warmteleveranciers verkennen we wat overstappen op stadsverwarming zou betekenen en zou kosten voor de bewoners. Zo krijgen we het beste en voordeligste aanbod voor woningeigenaren in Florabuurt en omgeving. Op basis van dit aanbod beslist de gemeenteraad of stadsverwarming daadwerkelijk wordt aangelegd. De gesprekken duren tot na de zomer van 2022. Eind 2022 weten we meer over het vervolg.

Aardgasvrije toekomst

2050 lijkt nog ver weg. Maar ook in Capelle gaat het om veel woningen die aardgasvrij gemaakt moeten worden. Daarom gaan we nu al aan de slag in diverse wijken. In de Florabuurt en omgeving is het een mooie kans om de overstap naar duurzame energie tegelijk te maken met activiteiten uit de, nu nog in concept, gebiedsvisie Florabuurt.

Heeft u vragen?
We kunnen ons voorstellen dat u een aantal vragen heeft over de ontwikkelingen rondom stadsverwarming in de Florabuurt en omgeving. Laat het ons weten en stuur een e-mail naar duurzaam@capelleaandenijssel.nl.

Show Buttons
Hide Buttons