EnergieCollectief Capelle (ECC)

Vereniging Energiecollectief Capelle

Bijeenkomst Capelle aan den IJssel

Verslag Workshop Warmtepompen 12 oktober 2022

Workshop warmtepompen 12 oktober 2022

Op 12 oktober 2022 organiseerde de vereniging ‘Energiecollectief Capelle’ opnieuw een workshop warmtepompen. Deze keer in het kader van de Week van de Duurzaamheid 2022. Wederom was er enorme belangstelling zoals bij de vorige workshops. Zo kwamen er iets meer dan 50 zeer geïnteresseerde mensen naar de Capelse gemeentewerf om in het bijzijn van Sjoerd Geissler – wethouder duurzaamheid – deel te nemen.

Dick Biesta, de initiatiefnemer, gaf eerst een algemene uiteenzetting over wat een warmtepomp is en hoe deze werkt. Vervolgens waren er twee parallelle workshops. Een ingeleid door Ger Keuzenkamp (ECC) welke volledig gewijd was aan ‘All Electric’ (huis verwarmen en warm water met een warmtepomp) en de andere door Dick Biesta (ECC) met focus op ‘hybride’ (huis deels verwarmen met een warmtepomp en deels met een cv-ketel).

Onvermijdelijk was het om ook in te gaan op de effecten van de recente (en toekomstige?) prijsontwikkelingen voor stroom en gas, alsmede de invloed van het voor 2023 ingestelde prijsplafond voor energie.
Tot ieders opluchting was de conclusie dat een warmtepomp, met name in combinatie met zonnepanelen, de meest kosten efficiënte keuze is ten opzichte van aardgas.

Over het ECC

Het Energiecollectief Capelle (ECC) is een vereniging van vrijwilligers die, in samenwerking met de gemeente en met het Regionaal Energie Loket, inwoners van Capelle informeren over hun mogelijkheden tot energie besparen en energie duurzaam opwekken. Zij kunnen bewoners ook ‘maatwerk’ advies aan huis geven. Lid worden van het ECC kost € 1,- per jaar.

Als lid word je uitgenodigd voor speciale thema-avonden en acties. Aanmelden en informatie aanvragen kan door een e-mail te sturen naar:
info@energiecollectiefcapelle.nl

De vereniging EnergieCollectiefCapelle (ECC) adviseert inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel over de toepassing van duurzame energie in en rondom de (eigen) woning. De leden van de vereniging zijn actief in alle wijken van Capelle aan den IJssel.
Show Buttons
Hide Buttons