Spaanse bank en Metdezon gaan samen in zonnepanelen

8 augustus 2013 by Geen reacties

do, 08/08/2013 – 10:03

Metdezon gaat een partnership aan met Banco Santander. De Spaanse bankengroep verzorgt de financiering van zonnepanelen voor de Nederlandse huishoudens door middel van een leenconstructie. De consument hoeft niet zelf de aankoopsom in één keer te voldoen. Zonnepanelen worden hiermee, volgens het Nederlandse zonnepanelenbedrijf Metdezon, voor iedereen betaalbaar. Het product geeft `wat licht in tijden van financiële donkerte`, zo vindt Metdezon.

Het initiatief heeft de naam Zekervanzon gekregen. Klanten die voor de aanschaf, en eventueel voor de installatie, gebruik willen maken van Zekervanzon, sluiten bij Banco Santander een lening af. Aflossing van het ter beschikking gestelde bedrag vindt plaats over een lange periode. Het idee is een aflossingstijd van acht jaar. De kosten die op de energierekening worden bespaard, worden weggestreept tegen de aflossing, zo is de intentie, aldus Metdezon in een persbericht.

Sinds 2010 is het mogelijk om de rente, die nodig is voor de lening, af te trekken van de belasting. Recentelijk werd bekend dat energiebedrijven geen eigen constructies voor voorfinanciering van zonnepanelen mogen aanbieden. Dat is verboden bij de Autoriteit Financiële Markten.