Oprichting Coöperatie ZonKracht Capelle U.A.

Capelle aan den IJssel https://www.energiecollectiefcapelle.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/03/Oprichting-ZonKracht-capelle-klein-formaat-002.jpg https://www.energiecollectiefcapelle.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/03/Oprichting-ZonKracht-capelle-klein-formaat-002-150x150.jpg Energie Collectief Capelle - ECC 0 https://www.energiecollectiefcapelle.nl/oprichting-cooperatie-zonkracht-capelle-u-a/#respond
257

Op 13 maart 2018 is bij notaris Lint in Capelle aan den IJssel de Coöperatie ZonKracht Capelle U.A. opgericht. De kersverse bestuurders zijn Anne van Veenen, Ger Keuzenkamp en Johan Monster die de statuten hebben getekend.

De coöperatie heeft een ideële doelstelling voor het opwekken van duurzame energie. De energie wordt opgewekt door het plaatsen van zonnepanelen op een dak van een bedrijf, school of openbaar gebouw. Inwoners uit de regio Capelle aan den IJssel investeren gezamenlijk in de zonnepanelen installatie door lid te worden van de coöperatie, hierbij wordt er gebruik gemaakt van de zogenaamde Postcoderoos regeling.

Postcoderoos-regeling

Dit is een regeling waarmee bewoners de door hen opgewekte energie jaarlijks terugzien op de energienota. De benodigde energie voor hun huis wordt namelijk verrekend met hun deel in de duurzaam opgewekte energie.

Over Zonkracht Capelle

ZonKracht Capelle is momenteel met een aantal dakeigenaren in gesprek voor het realiseren van het eerste project, waarvoor wordt samengewerkt met de gemeente Capelle en het Energie Collectief Capelle. Er wordt onderzocht of het dak geschikt is en sterk genoeg is om zonnepanelen te plaatsen, waarvoor subsidie wordt aangevraagd bij de Provincie Zuid-Holland.

Er is ruime interesse van zowel dakeigenaren als bewoners die mee willen doen. Vooral voor bewoners die zelf geen zonnepanelen kunnen of willen plaatsen is dit interessant, zoals bijvoorbeeld voor huurders. Naast persoonlijke overwegingen ten gunste van het klimaat is het ook een interessante financiële belegging met een effectief rendement van 5 tot 6 procent per jaar.

Meer informatie kunt u vinden op website www.zonkrachtcapelle.nl.

https://www.energiecollectiefcapelle.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/03/Oprichting-ZonKracht-capelle-klein-formaat-002.jpg
Show Buttons
Hide Buttons