NIEUWE LICHTING ENERGIEAMBASSADEURS GEZOCHT….

Afgelopen stookseizoen (september 2016 t/m maart 2017) hebben de gemeente Capelle aan den IJssel , de Capelse Huurdersraad en het Energie Collectief Capelle (ECC) met de enthousiaste inzet van gemotiveerde Energie-ambassadeurs deelgenomen aan een Europese project gericht op energiebesparing bij woningen.

Het idee erachter was, om bewoners beter bewust te maken van hun eigen gas- en elektriciteitsverbruik, zodat zij zelf hun verbruik door kleine aanpassingen naar beneden konden brengen. Door 3 ambassadeur zijn in het seizoen 2016 / 2017 circa 60 Capelse huisadressen bezocht.

Gezien het eerste succes van deze aanpak is besloten Energieambassadeurs ook voor het komende stookseizoen in te zetten. De organisatie is daarom op zoek naar een nieuwe lichting van Energieambassadeurs, vrijwilligers die het leuk vinden om in hun directe omgeving voorlichting te gaan geven over energiebesparing in woningen.

Wat verwachten we van toekomstige ambassadeurs?

Een enthousiaste Ambassadeur is iemand die het leuk vindt voorlichting te geven over energie-besparing aan mensen in zijn directe omgeving door af en toe op huisbezoek te gaan, de woning te inspecteren en de bewoners te wijzen op mogelijke verlagingen van het energieverbruik..
De ambassadeur vertelt over mogelijkheden voor verlaging van kosten voor warmte en elektriciteit door simpele aanpassingen in de woning of door anders om te gaan met douchen, koken of verwarmen.

“ ….Een Energieambassadeur kan in eigen woorden op heldere wijze aan bewoners uitleggen dat energiebesparing thuis niet moeilijk hoeft te zijn…” Wim de Bruin
.
Daarom volgt iedere energieambassadeur eerst een korte cursus van 3 bijeenkomsten. Dan wordt uitgelegd wat van de ambassadeurs gevraagd wordt en welke hulpmiddelen er aangeboden worden om een goed gesprek te kunnen voeren.

De organisatie is voor de volgende ronde op zoek naar een aantal enthousiaste inwoners, vrijwilligers die graag met andere mensen in contact komen, beschikken over een dosis gezond verstand, humor en een goed gevoel voor duurzaamheid en energiebesparing. Zowel huurders als bezitters van een eigen woning worden uitgenodigd om opgeleid te worden als Energieambassadeur voor eigen straat of buurt.

Geïnteresseerden worden verzocht om via info@huurdersraadcapelleaandenijssel.nl aan te geven dat zij deel willen nemen aan dit project. Het opleidingstraject start in september 2017. 

Nadere informatie is te verkrijgen bij:

De heer Wim de Bruin,
Secretaris Huurdersraad Capelle aan den IJssel,
emailadres debruinwim4@gmail.com.