Nieuw project biedt collectieve zonneparken

image_pdfimage_print

Collectief zonnepark: zelfvoorziening voor iedereen

Zes op de tien Nederlanders wil graag zonnepanelen op het eigen dak. Maar ruim vijf miljoen Nederlandse huishoudens hebben hier de mogelijkheid niet voor. Mensen die een dak delen, zoals flatbewoners of eigenaren van een monumentaal pand. Voor hen is er nu een oplossing.

Om toch te kunnen profiteren van de zon en een lagere energierekening biedt het bedrijf Solar Green Point deze huishoudens – maar ook ondernemers en instellingen – de mogelijkheid om zonne-energie op te wekken in zgn. collectieve zonneparken. Het crowdfundingplatform doorgaan.nl helpt Solar Green Point om zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken.

‘Samen energie opwekken: hogere rendement’

Een voorbeeld van zo’n zonnepark is het dak van de Gruyter Fabriek in Den Bosch. Op het dak zijn 375 zonnepanelen beschikbaar. Het is mogelijk om één of meerdere panelen aan te schaffen en te laten plaatsen op het dak. De opbrengst van de panelen wordt jaarlijks per deelnemer verrekend door de energieleverancier Qurrent.
Op die manier hebben deelnemers dus toch hun eigen zonnepanelen, ook al staan ze niet op het eigen dak. Het resultaat: een lagere energierekening en het milieu wordt gespaard. Dit is een initiatief zonder winstoogmerk. Uzelf aanmelden kan hier.

Over de initiatiefnemers

De initiatiefnemers van Solar Green Point zijn Richard Bevelander en Stan Verheijen. Zij realiseerden eerder al verschillende collectieve zonneparken, zoals het zonnepark op het dak van de Haagse Caballero Fabriek dat bestaat uit 1.000 zonnepanelen en het zonnepark Batensteinbad Woerden met 200 panelen op het dak van het zwembad.

Crowdfunding voor meer zonne-energie

Om de 375 panelen te kunnen plaatsen heeft Solar Green Point €150.000,- nodig. Het benodigde bedrag wil Solar Green Point aantrekken via het crowdfundingplatform doorgaan.nl, een initiatief van ondernemersverzekeraar De Amersfoortse. Een platform waar elke Nederlander ondernemers kan helpen door een financiële bijdrage te leveren, te liken of the sharen. De tegenprestaties van Solar Green Point zijn afhankelijk van de hoogte van de bijdrage.

Maak kans op een zonnepaneel!

Met een winactie op PlusOnline wordt een zonnepaneel incl. 20 jaar lidmaatschaps- en onderhoudskosten verloot in het kader van dit crowdfundingsproject. Het antwoord op de vraag ‘Hoeveel panelen heeft u nodig om je koelkast 100% op zonne-energie te laten werken?’ kunt u tot 4 september insturen.

Show Buttons
Hide Buttons