In Memoriam Tineke Winkels

image_pdfimage_print

In Memoriam Tineke Winkels

Tineke Winkels hield zich al vroeg bezig met zich inzetten voor anderen.

Zo was ze, voordat zij naar Capelle verhuisde, werkzaam bij een vakbond in Groningen. Daar deed zij bestuurlijke ervaring op en verdiepte zij zich in juridische zaken zoals het arbeidsrecht.

Eenmaal in Capelle aan den IJssel, raakte zij betrokken bij de gemeenteraad waar zij 16 jaar lang actief was voor de Partij van de Arbeid. Meestentijds als burgerraadslid.

Daarnaast bekleedde zij diverse bestuursfuncties voor het WOP Middelwatering en voor de VvE Merelwijk. En zij bezocht met grote regelmaat de WOP’s van de andere wijken in Capelle. Zij toonde grote betrokkenheid bij het buurthuis “De Torenhof”.

Op het gebied van duurzaamheid toonde zij interesse in- en bemoeide zich met het project Energiecoaches. Ze hield zich ook enige tijd bezig met energiearmoede. Meer recent was zij begonnen als gespreksleider van klimaatgesprekken. Dat gaf haar nieuwe energie.

Bij de omvorming van de verzameling van vrijwilligers, het Energiecollectief Capelle, tot een vereniging was zij de voorzitter van het oprichtingsbestuur.

Bij bezoeken aan haar ziekbed liet ze weten dat ze het ECC in haar hart gesloten had.

Tineke, rust zacht in het familiegraf in Groningen.

Show Buttons
Hide Buttons