IJsselcollege installeerde zonnepanelen

image_pdfimage_print

Het IJsselcollege heeft duurzame plannen met het dak. De grote, nu nog ongebruikte, oppervlakte wordt de plek waar leerlingen kennis gaan maken met duurzame ontwikkelingen. Onderwijs, duurzaamheid en gezelligheid moeten hier samen komen.

Sinds eind 2016 vormt het gebouw aan de Pelikaanweg het ‘thuis’ van het IJsselcollege. De invulling van het dak is vanaf het begin al een brainstrom aan innovatieve ideeën. De ruimte en het uitzicht bieden veel mogelijkheden. De toegekende subsidie van het Denk en Doe mee!-Fonds zorgt ervoor dat de school nu kan starten met het realiseren van de ideeën. Zo is de afgelopen weken gestart met plaatsen van 192 zonnepanelen. Ondanks de winterperiode zijn deze nu al energie aan het produceren voor het IJsselcollege; waarmee per jaar ongeveer 57.000 kWh zal worden opgewekt; vergelijkbaar met het verbruik van 20 huishoudens.

Volgende stappen
De volgende stap wordt het aanleggen van een dakterras en –tuin. Niet alleen een gezellig terras om in de middag te lunchen, maar ook een plek om te leren, te onderzoeken en samen dingen te creëren. De school zoekt hierbij specifiek de connectie met duurzaamheid. Denk aan een windmolen, een opvangsysteem voor waterafvoer en een moestuin voor het kweken van ingrediënten voor de horeca. Al deze innovaties moeten een klaslokaal in de buitenlucht vormen. Naast dat dit terras een verrijking voor de school en het onderwijs zal zijn, wil de school het dakterras ook inzetten als verbindende factor in de wijk. Bewoners, bedrijven en scholen uit de buurt kunnen ook gebruik maken van de faciliteiten die het dakterras biedt. Een buurtbarbecue op de derde etage, met uitzicht op de wijk, is een van de mogelijkheden.

IJsselcollege
Het IJsselcollege is een school voor voortgezet onderwijs en heeft ruim 800 leerlingen. Het IJsselcollege heeft bijna alle vormen van voorgezet onderwijs in huis: praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo en vwo. In combinatie met de juiste aandacht, ontwikkelen leerlingen kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen, die nodig zijn voor nu en hun toekomst.

Het IJsselcollege is onderdeel van Blick op Onderwijs, een stichting voor openbaar onderwijs in Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel.

Show Buttons
Hide Buttons