Gratis warmtebeelden in Capelle aan den IJssel

image_pdfimage_print

Afbeelding: Warmtebeeld van een goed geïsoleerde woning tussen twee matig geïsoleerde woningen.

De vrijwilligers van het Energie Collectief Capelle (ECC) organiseren ook deze winter een warmtebeeldenactie. Met warmtebeelden van uw woning krijgt u inzicht in warmtelekken.
Met deze beelden kunt u dan gerichte isolatiemaatregelen treffen. Woont u in Capelle aan den IJssel en bent u eigenaar van een eengezinswoning? Dan kunt u meedoen aan deze gratis actie door u onder aan deze pagina in te schrijven.

Hoe werkt het?

 • Een paar dagen van te voren ontvangt u een e-mail met datum en tijd wanneer de warmtebeelden gemaakt worden;
 • De foto’s worden van de buitengevel gemaakt, wij bellen niet bij u aan en u hoeft ook niet thuis te zijn;
 • We maken foto’s van de voorgevel en indien mogelijk van de zijgevel en achtergevel;
 • De foto’s krijgt u per e-mail toegestuurd met een toelichting;
 • Vervolgens kunt u een afspraak maken om de warmtebeelden te bespreken;
  U kunt uiteraard ook per e-mail vragen stellen;
 • U kunt tevens een offerte aanvragen voor verschillende soorten woningisolatie.
  Op de warmtebeelden ziet u waar er warmte lekt uit de woning. Zo weet u welke isolatiemaatregelen genomen kunnen worden om uw wooncomfort te verbeteren en energie te besparen. Vaak kunnen kleine besparende maatregelen al helpen, zoals een tochtstrip plaatsen of een ventilatierooster dicht doen als de wind er op staat.
 • Soms zijn er grotere maatregelen nodig. De vrijwilligers van Energie Collectief Capelle kunnen u adviseren en op weg helpen. Ook kunt u eenvoudig een offerte aanvragen voor woningisolatie.
 • Na inschrijving ontvangt u een bevestiging. We starten met het maken van de warmtebeelden vanaf half december. Voorwaarde is dat de buitentemperatuur onder de 4 graden Celsius is. De actie loopt van half december 2021 tot half maart 2022.

Inschrijfformulier

Klik HIER voor uw aanmelding voor deze gratis warmtescan

redactie

Het EnergieCollectiefCapelle (ECC) adviseert inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel over de toepassing van duurzame energie in en rondom de woning. Het collectief bestaat uit vrijwilligers woonachtig in de diverse wijken van Capelle aan den IJssel.

Bijeenkomst Capelle aan den IJssel

Online informatie bijeenkomst ‘Concept Transitievisie Warmte’ op 13 januari 2022

Op donderdag 13 januari 2022 van 19.30 uur tot 21.00 uur organiseert gemeente Capelle aan den IJssel een digitale bijeenkomst over de concept Transitievisie Warmte. Tijdens deze avond kijken wij met elkaar nog eens naar de uitkomsten van de concept Transitievisie Warmte. Wij geven voorbeelden van besparingsmogelijkheden en alternatieven voor aardgas. Ook bespreken we hoe […]

Lees meer...
Actueel Capelle aan den IJssel

Aanvullende Energietoeslag in 2022

Huishoudens met een laag inkomen krijgen begin 2022 ongeveer € 200,- energietoeslag. Dit heeft de overheid besloten. Met dit extra geld kunt u een deel van uw energiekosten betalen. Nog even wachten De overheid is nu bezig met de voorwaarden voor de energietoeslag. Zijn die bekend? Dan gaat IJsselgemeenten de aanvragen en betaling verzorgen. Dat […]

Lees meer...
Capelle aan den IJssel Duurzame Energie

Helpdesk VvE’s

Bewoners van een Vereniging van Eigenaren kunnen ook in 2021 weer bij de VvE-Helpdesk terecht voor vragen over het verduurzamen van het gebouw. Astrid Kennis is het eerste aanspreekpunt voor VvE’s in Capelle. Astrid is sinds 2020 actief aan de slag voor de gemeente Capelle aan den IJssel. Zij heeft vooral ervaring in de aanpak […]

Lees meer...
Show Buttons
Hide Buttons