Energiebesparing in Schollevaar

Bij de woning van Julia Lückerath in Schollevaar is pas geleden bodemisolatie in de kruipruimte aangebracht, kleine bolletjes piepschuim met een beschermlaagje. Hierdoor wordt het vocht uit de kruipruimte verdreven en ontstaat er een beter leefklimaat.

Bovendien werkt het energiebesparend door de extra isolatie. Dit is niet het enige dat Julia heeft laten doen. “Ik doe mee aan de ‘Buurtactie Energiebesparing’ van het Energie Collectief Capelle en heb een energiescan laten uitvoeren.” zegt Julia. ‘

Op de informatieavond van de buurtactie kon ze zich inschrijven voor deze energiescan, uitgevoerd door de WoonWijzerWinkel.

“Tijdens de energiescan heeft de adviseur gelijk led lampen geplaatst en goede bespaar tips gegeven. Ook gaf hij het advies voor dubbelglas en bodemisolatie, zonder de energiescan had ik daar nooit aan gedacht.”

Het dubbelglas is inmiddels ook al geplaatst. Door de led lampen verbruikt Julia minder stroom volgens haar energieleverancier. Julia raadt iedereen zo’n energiescan aan. “Dan weet je precies wat de bespaar mogelijkheden zijn.”

Energiecollectief

De buurtactie energiebesparing in Schollevaar is de 10e buurtactie die het Energie Collectief Capelle heeft georganiseerd in samenwerking met gemeente Capelle aan den IJssel en de WoonWijzerWinkel.

In september 2019 komt er een nieuwe buurtactie in andere buurten in Schollevaar.
Tijdens een buurtactie krijgen buurtbewoners relevante informatie over het nemen van duurzaamheidsmaatregelen in en rondom de woning.