ECC-voorzitter Henk Petri overleden…

image_pdfimage_print


Onverwachts is overleden onze vriend Henk Petri, vooraanstaand lid van ons Energie Collectief Capelle op de leeftijd van 73 jaar.

Henk Petri was in Schollevaar een van de eerste wijkbewoners met zonnepanelen op zijn dak. Hij wilde daarbij graag zijn verkregen kennis en ervaring op het gebied van zonnepanelen delen met andere wijkbewoners.
Hij werd een van de oprichters van het Energie Collectief Capelle (ECC) en was als eerste voorzitter van het ECC een motiverende en vriendelijke leider en inspirator voor vele deelnemers.

Henk trad de afgelopen jaren regelmatig op als een van de sprekers op zonnepanelen-bijeenkomsten van de ECC in de diverse wijken van Capelle. Daar bleek hij een goede spreker en objectieve voorlichter over de aanschaf en installatie van zonnepanelen op de Capelse daken.
Later specialiseerde Henk zich meer en meer in het adviseren van duurzame en/of bouwkundige toepassingen voor vele Verenigingen van Eigenaren (VvE) in Capelle aan den IJssel.

Met het overlijden van Henk verliest het ECC haar eerste voorzitter, een trouwe deelnemer, ieders klankbord en natuurlijke leider van ons bewonerscollectief.
Wij denken met dankbaarheid terug op de bijdrage van Henk aan het ECC gedurende een reeks van jaren. Wij wensen zijn vrouw en kinderen veel sterkte toe met het verwerken dit grote verlies.

Van ons allen: Bedankt Henk!

redactie

Het EnergieCollectiefCapelle (ECC) adviseert inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel over de toepassing van duurzame energie in en rondom de woning. Het collectief bestaat uit vrijwilligers woonachtig in de diverse wijken van Capelle aan den IJssel.

Actueel Capelle aan den IJssel

Week van de Duurzaamheid 2021

De ” Week van de Duurzaamheid” is dit jaar in Capelle aan den IJssel van 4 tot en met 8 oktober 2021. De komende activiteiten vormen onderdeel van de landelijke actie. In deze week kunnen individuen en organisaties in Capelle aan den IJssel een activiteit organiseren die valt onder de 17 Global Goals. Er wordt […]

Lees Meer...
Actueel

Online bijeenkomst voor VvE’s Middelwatering: “Met uw VvE werken aan energiezuinig en comfortabel wonen”

De gemeente Capelle aan den IJssel organiseert in 2021 informatiebijeenkomsten voor VvE’s in Capelle. In de serie ‘Met uw VvE werken aan energiezuinig en comfortabel wonen’ hoort u welke stappen een VvE kan zetten om het gebouw te verduurzamen. Op 23 september is de bijeenkomst voor VvE’s in Middelwatering. Onderstaand leest u meer over deze […]

Lees Meer...
Actueel Capelle aan den IJssel Duurzame Energie

Inschrijving voor zon-participaties zonnedak Kindcentrum Ontdekrijk

Energiecoöperatie ZonKracht Capelle is gestart met de inschrijving voor participaties in het zonnedak op Kindcentrum Ontdekrijk in de wijk Oostgaarde. Inmiddels is er reeds ingetekend voor ongeveer de helft van het aantal beschikbare participaties. U kunt dus nog meedoen! Door lid te worden van de coöperatie en participaties te kopen, wordt u mede-eigenaar van de […]

Lees Meer...
Show Buttons
Hide Buttons