ECC maakt gebruik van inspreekrecht

Actueel, Bijeenkomst, Capelle aan den IJssel https://www.energiecollectiefcapelle.nl/wordpress/wp-content/uploads/2016/11/mkb201602.jpg https://www.energiecollectiefcapelle.nl/wordpress/wp-content/uploads/2016/11/mkb201602-150x150.jpg Energie Collectief Capelle - ECC 0 https://www.energiecollectiefcapelle.nl/ecc-maakt-gebruik-van-inspreekrecht/#respond
352

Henk Petri, de voorzitter van het Energie Collectief Capelle (ECC), maakte op maandagavond 5 februari 2018 gebruik van het inspreekrecht in de Raadsvergadering van de Capelse gemeenteraad.

Aanleiding

Eerder had hij ingesproken in een commissievergadering over de totstandkoming van het Capelse koersdocument, een vierjarige projectie (roadmap) op weg naar het inrichten van een duurzaam Capelle aan den IJssel 2050.
Het ECC was uiteraard verheugd, dat dit ambtelijke document na een lange aanloopfase werd behandeld in de Commissievergadering, echter, gedurende deze commissievergadering hoorde hij een aantal uitspraken en meningen van raadsleden en hij vond het noodzakelijk namens het ECC een correctie uit te spreken in de eerstvolgende Raadsvergadering van de Capelse gemeenteraad.

Een aantal raadsleden bleken in de commissievergadering onvoldoende op de hoogte van de inspanning van het ECC om in samenwerking met particuliere woningbezitters eigen woonhuizen in een aantal Capelse buurten te verduurzamen, dit tot teleurstelling van Petri. In diverse projecten zijn de afgelopen twee jaar circa 2800 huiseigenaren/inwoners benaderd in het kader van een collectieve inkoopactie van woningisolatie en zonnepanelen. De gevoerde acties in de diverse woonbuurten van Capelle zijn succesvol te noemen.

Hoger tempo noodzakelijk

Echter, als we in dit tempo in Capelle aan den IJssel te werk blijven gaan halen we als gemeente nooit de gestelde nationale duurzaamheidsdoelstellingen op het gebied van energieverlaging van fossiele brandstoffen (gas en olie) .
Daartoe moet onder meer het plaatsen en installeren van grote oppervlakten met zonnepanelen ook in onze gemeente krachtig ter hand worden genomen. Plaatsing van hoge hoeveelheden zonnepanelen vereist de beschikbaarheid van grote dak-oppervlakten van winkelcentra, scholen, flats en gemeentelijke gebouwen. Daardoor worden pas echte meters gemaakt in het toepassen van duurzaam opgewekte energie, zo nodig voor de energietransitie.

Dit signaal wil de ECC graag doorgeven aan de Capelse gemeenteraad in de hoop dat de nieuw te kiezen gemeenteraadsleden deze duurzame handschoen snel oppakken om de beschikbare vierkante meters dakoppervlakte en de plaatsing van zonnepanelen zo snel mogelijk te realiseren. Dat is wel 5 minuten inspreken waard!

Notitie ECC

Lees hier de brief aan College en Raad mbt raadsvergadering d.d. 5-02-2018 die door voorzitter Henk Petri is uitgesproken in de raadsvergadering van 5 februari 2018.

https://www.energiecollectiefcapelle.nl/wordpress/wp-content/uploads/2016/11/mkb201602.jpg
Show Buttons
Hide Buttons