€800 energietoeslag in 2022

Eerder werd bekend gemaakt dat huishoudens met een laag inkomen € 200 energietoeslag krijgen in 2022. De overheid heeft besloten dat dit ongeveer € 800 wordt. Met dit extra geld kunt u een deel van uw energiekosten betalen.

Nog even wachten
De overheid is nog bezig met de voorwaarden voor de energietoeslag. Ook de gemeenten Capelle, Krimpen en Zuidplas moeten nog een besluit nemen over de voorwaarden en het precieze bedrag. Zijn die bekend? Dan gaat IJsselgemeenten de aanvragen en betaling verzorgen. Dat doet IJsselgemeenten voor inwoners van Capelle, Krimpen en Zuidplas. We weten nog niet precies wanneer u de energietoeslag kunt aanvragen.

Uitkering van IJsselgemeenten
Zijn de voorwaarden bekend? En heeft u een uitkering van IJsselgemeenten? Dan krijgt u dit bedrag vanzelf. Heeft u een ander laag inkomen? Dan kunt u het bij IJsselgemeenten aanvragen als de voorwaarden bekend zijn. Meer informatie staat dan op www.ijsselgemeenten.nl.

Korting energiebelasting
Voor 2022 heeft de overheid ook besloten dat alle huishoudens een korting van ongeveer € 400 op de energiebelasting krijgen. Vanaf 1 juli komt er nog korting bij. Die is ongeveer € 140. Hoeveel het precies is, hangt af van hoeveel energie u gebruikt. De energieleverancier regelt dit voor u.

Show Buttons
Hide Buttons