€50.000 voor subsidie groene daken, gevels en erfafscheidingen

6 JANUARI 2022 : Capellenaren hebben in 2021 ruim 1.500 m2 groen dak aangelegd. Ook in 2022 is er weer € 50.000,- subsidie beschikbaar om daken, gevels en erfafscheidingen te vergroenen.

Subsidie groene daken

Steeds meer mensen kiezen voor een groen dak. Naast het toevoegen van natuur en bijdragen aan de biodiversiteit levert een groen dak ook voordelen op het gebied van isolatie, opvang van regenwater, verlenging van de levensduur van het dak en verhoging van het welzijn. De hoogte van de subsidie bedraagt € 25,- per m² (met een maximum van 50% van de totale kosten). Bij zelf aanleggen is dit meestal voldoende om circa een derde tot de helft van de kosten te kunnen dekken.

Schutting eruit, groene erfafscheiding erin!
Behalve voor groene daken kan de regeling ook worden gebruikt voor de aanleg van een groene, natuurlijke erfafscheiding, indien deze een schutting vervangt die aan de openbare ruimte grenst. In zo’n situatie kan 35% van de kosten voor het materiaal en de beplanting vergoed worden. Ook mensen die een groene gevel willen realiseren kunnen van de subsidieregeling gebruik maken.

Meer informatie
Alle voorwaarden zijn opgenomen in de Subsidieregeling. Via het Aanvraagformulier kunt u de subsidie aanvragen. Let op: altijd eerst de aanvraagprocedure afwachten voordat u gaat aanleggen! Voor vragen of eventuele ondersteuning door één van onze vrijwillige tuinambassadeurs kunt u contact opnemen met duurzaam@capelleaandenijssel.nl.

Kijk voor meer inspiratie over het vergroenen van uw leefomgeving op www.steenbreek.nl.

Show Buttons
Hide Buttons