EnergieCollectief Capelle (ECC)

Vereniging Energiecollectief Capelle

Capelle aan den IJssel

Aanvullende Energietoeslag in 2022

Huishoudens met een laag inkomen krijgen begin 2022 ongeveer € 200,- energietoeslag. Dit heeft de overheid besloten. Met dit extra geld kunt u een deel van uw energiekosten betalen.

Nog even wachten
De overheid is nu bezig met de voorwaarden voor de energietoeslag. Zijn die bekend? Dan gaat IJsselgemeenten de aanvragen en betaling verzorgen. Dat doet IJsselgemeenten voor inwoners van Capelle, Krimpen en Zuidplas. We weten nog niet precies wanneer u de energietoeslag kunt aanvragen. Dit is in januari, februari of maart van 2022.

Ongeveer € 200,- extra
Zijn de voorwaarden bekend? En heeft u een uitkering van IJsselgemeenten? Dan krijgt u dit bedrag vanzelf. Heeft u een ander laag inkomen? Dan kunt u het bij IJsselgemeenten aanvragen als de voorwaarden bekend zijn. Meer informatie staat dan op www.ijsselgemeenten.nl

Korting energiebelasting
Alle huishoudens krijgen ook een korting op de energiebelasting. Dit is ongeveer € 400,- per huishouden. Hoeveel het precies is, hangt af van hoeveel energie u gebruikt.

De vereniging EnergieCollectiefCapelle (ECC) adviseert inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel over de toepassing van duurzame energie in en rondom de (eigen) woning. De leden van de vereniging zijn actief in alle wijken van Capelle aan den IJssel.
Show Buttons
Hide Buttons