1

Vervolg workshop warmtepompen door het ECC op 7 en 8 juni

Afgelopen 11 mei heeft het Energie Collectief Capelle (ECC) een workshop warmtepompen georganiseerd voor bewoners in Capelle. Er is veel belangstelling voor de aanschaf van een warmtepomp, omdat dat de snelste manier is om van het aardgas af te komen. Ook vindt het ECC, dat het goed is voor het klimaat, zeker als in 2030 75% van de elektriciteitsopwekking door wind en zon is. Bovendien kun je met een hybride warmtepomp al tot 50% op je gasrekening besparen. Met de besparing kun je bij de huidige subsidie (1/3 van de investering) je warmtepomp in 7 tot 10 jaar terugverdienen.

Tijdens de workshop werd het verschil tussen een hybride en een all-electric warmtepomp toegelicht. De hybride warmtepomp gebruikt bij heel koud weer ook de HR-ketel, terwijl de all-electric dan een elektrisch thermo-element gebruikt. Vragen gingen met name over het geluid. Dat is wel een aandachtspunt. Volgens het ECC is dat ook voor een rijtjeswoning oplosbaar als je de juiste plaats kiest (bijvoorbeeld achter de schuur of garage) en hem zo stil mogelijk bedrijft. Interessant was de inbreng van een van de deelnemers die een Solar Freezer heeft. Dat is een warmtepomp, die met PVT-panelen de warmte uit de zon haalt en opslaat in een grote water zak in bijvoorbeeld de kruipruimte onder je woning. Dat is een absoluut stille oplossing.

Als vervolg op de workshop organiseert het ECC op 7 en 8 juni 2022 ‘s avonds een vervolg workshop met inkoopactie voor de all-electric respectievelijk de hybride warmtepomp. Deelnemers krijgen vooraf een vragenlijst, waaruit het ECC adviseert welk fabricaat warmtepomp voor hen het meest geschikt is. U kunt zich nog aanmelden voor de inkoopactie tot 5 juni 2022 bij dick.biesta@casema.nl.

Advies gemeente

In Capelle aan den IJssel verwacht de gemeente, met de kennis van nu, dat een elektrische warmtepomp voor een beperkt aantal buurten de aardgasvrije warmteoptie gaat zijn. In de meeste buurten verwachten wij dat een warmtenet (stadsverwarming) voor de hand ligt. De warmtekaart laat voor alle buurten zien of een warmtenet voor de hand ligt of toch een elektrische warmtepomp. Er zijn ook een paar buurten waar nog geen duidelijke voorkeur bekend is. De meest kansrijke warmteoptie voor een gehele buurt hoeft overigens niet de meest logische optie te zijn voor alle gebouwen in een buurt. De warmtekaart kunt u bekijken in de digitale stadsatlas. Hier kunt u op adres zoeken.

Een hybride warmtepomp installeren, adviseert de gemeente niet te doen in de Molenbuurt, Florabuurt, Bloemenbuurt Oost, Bloemenbuurt West en Akker/Haagwinde omdat hier de komst van een warmtenet wordt onderzocht. Als uw woning al geschikt is voor een elektrische warmtepomp en dit is de verwachte warmteoptie voor uw buurt dan kunt u ook direct de overstap maken naar aardgasvrij. In alle overige buurten kan een hybride warmtepomp een mooie tussenstap zijn op weg naar aardgasvrij, mits uw woning hiervoor qua isolatie geschikt is.

 
Wat kost een huis isoleren?

Een goed geïsoleerd huis heeft vele voordelen: niet alleen blijft de warmte in de winter binnen, maar het bespaart ook flink op de energierekening. Daarnaast draagt het bij aan een duurzamere wereld. Maar wat kost het om een huis te isoleren, en wat zijn de verschillen per type woning? Die antwoorden leest u hier.

Kosten isoleren verschillende huissoorten

Een huis isoleren kan op verschillende manieren en met verschillende materialen. De kosten hierin variëren en hangen dus af van welke isolatievorm u kiest, bijvoorbeeld: spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie. Maar welke u het beste kiest, en wat de totale kosten dus zijn, hangt mede af van uw type huis. Zo betaalt u andere prijzen voor een tussenwoning, dan voor een vrijstaand huis of hoekwoning. We zetten de gemiddelde kosten op een rij (prijzen bij benadering).

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning?

Kosten isolatie tussenwoning

Een tussenwoning is aan weerszijden verbonden aan andere huizen. Dit heeft direct invloed op de kosten, aangezien er minder isolatiemateriaal nodig is dan bij een (deels) vrijstaand huis. De gemiddelde kosten voor een tussenwoning ziet u in onderstaande tabel:

Kosten Spouwmuurisolatie Vloerisolatie Dakisolatie Bodemisolatie
Tussenwoning € 900 € 1.500 € 4.200 € 1.100

Kosten isoleren van hoekwoning
Een hoekwoning is deels vrijstaand en deels gegrensd aan een naastgelegen tussenwoning. Vaak zijn deze huizen qua oppervlakte kleiner dan een twee-onder-een-kap en de kosten voor isolatie zijn daarom lager. Per isolatiemaatregel kunt u rekening houden met de volgende gemiddelde prijzen:
Kosten Spouwmuurisolatie Vloerisolatie Dakisolatie Bodemisolatie
Hoekwoning € 2.400 € 1.500 € 4.400 € 1.300

Kosten isoleren twee-onder-een-kap
Net als een hoekwoning is een twee-onder-een-kap deels vrijstaand en deels gegrensd aan een naastgelegen huis. Vaak zijn deze huizen qua oppervlakte groter dan een hoekwoning, maar kleiner dan een vrijstaand huis. De kosten voor isolatie liggen vaak rond dezelfde kosten als voor een hoekwoning. Uiteraard zijn de vierkante meters leidend voor de uiteindelijke prijs. Per isolatiemaatregel kunt u rekening houden met de volgende gemiddelde prijzen:

Kosten Spouwmuurisolatie Vloerisolatie Dakisolatie Bodemisolatie
Twee-onder-een-kap € 2.400 € 1.600 € 4.700 € 1.300

Kosten isolatie vrijstaand huis
Isolatiekosten worden onder andere gebaseerd op de hoeveelheid te isoleren vierkante meters. Een vrijstaand huis heeft meestal een groot oppervlak en dat betekent doorgaans ook meer benodigd materiaal. Zo betaalt u voor het isoleren van een vrijstaand huis ongeveer de volgende bedragen:

Kosten Spouwmuurisolatie Vloerisolatie Dakisolatie Bodemisolatie
Vrijstaand huis € 3.800 € 2.900 € 8.700 € 1.850

Huis isoleren kosten en besparingen

De kosten die u maakt om uw huis te isoleren, betalen zich uiteindelijk meer dan terug en besparen u een boel geld. Daarnaast kennen bepaalde isolatievormen een relatief korte terugverdientijd. Bij spouwmuurisolatie is deze bijvoorbeeld nog geen 4 jaar. Dat maakt het de investering meer dan waard.

En ook ná de terugverdientijd, blijft die besparing jaarlijks zichtbaar op de rekening. De bespaartegoeden kunnen flink oplopen en zijn toepasbaar op alle verschillende soorten woningen, zoals hieronder in de tabel weergegeven voor dakisolatie:

Type woning Eenmalige kosten Eenmalige subsidie Jaarlijkse besparing energiekosten
Tussenwoning € 4.200 € 1.700 € 620
Hoekwoning € 4.400 € 1.900 €650
2-onder-1-kap € 4.700 € 2.000 € 700
Vrijstaand huis € 8.700 € 3.600 € 1.300

Kosten huis isoleren beperken met subsidie
Uw huis isoleren mag misschien wat kosten, het is nog steeds een relatief goedkope eerste stap richting verduurzaming. En vanuit de overheid wordt het flink gestimuleerd in de vorm van subsidies. Zo kunt u voor elk van bovengenoemde opties subsidie krijgen, wat de kostprijs een stuk aantrekkelijker maakt. De subsidietarieven verschillen wederom per type huis en isolatiesoort, maar kunnen oplopen tot wel € 3.600,- (bron: Milieu Centraal).

Bent u ook klaar om te verduurzamen met isolatie? Of wilt u verder isoleren? Nederland Isoleert helpt u een passende keuze te maken voor uw woning. Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze specialisten.

* Genoemde bedragen zijn gemiddelde kosten en besparingen. Uiteraard is dit afhankelijk van het gekozen materiaal, aantal vierkante meters en het daadwerkelijke energieverbruik van de bewoner(s).

BRON : Nederland isoleert mei 2022
Vanaf 2026 minstens hybride warmtepomp verplicht bij vervanging cv-ketel

Vanaf 2026 worden huiseigenaren verplicht om bij vervanging van hun cv-installatie een hybride warmtepomp te laten installeren. Ze kunnen ook kiezen uit een duurzaam alternatief, zoals een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het warmtenet.

Het kabinet kondigt aan dat vanaf 2026 groene eisen worden gesteld aan de warmte-installatie. Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting zegt dat het tempo waarop huizen ‘groener’ moeten worden omhoog moet.

“Ook voor ieders portemonnee is het beter als we minder aardgas gebruiken. Daarom wil het kabinet dat vanaf 2026 de hybride warmtepomp de standaard wordt als de cv-ketel aan vervanging toe is.” De hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp en een cv-ketel. Zo’n apparaat gebruikt ongeveer 60 procent minder gas dan de traditionele cv-ketel.

Geen subsidie
Tot 2030 is er subsidie voor woningeigenaren om te helpen bij de aanschaf van een duurzame warmte-installatie. Eerst dacht het kabinet nog dat vanaf 2026 geen subsidie meer nodig zou zijn. Er is wel een uitzondering op de plicht voor woningen die niet geschikt zijn, en huizen die binnenkort al op een alternatief voor aardgas worden aangesloten.

Milieuorganisatie Natuur & Milieu noemt de belofte van De Jonge goed nieuws. Volgens de organisatie gaan zowel het klimaat als huishoudens met hybride warmtepompen erop vooruit. “Het gaat ook zorgen voor lagere energierekeningen. In een tijd van hoge gasprijzen en onzekerheid een extra voordeel.”

Bron : TROUW 17 mei 2022
Capelle en Regionaal Energieloket gaan samenwerking aan!

Bewoners krijgen gratis advies en informatie over energiezuinig wonen.

Op 11 mei 2022 lanceerde Capelse wethouder Nico van Veen (Duurzaamheid) officieel het Regionaal Energieloket in Capelle. Vanaf nu helpt het online platform van het Regionaal Energieloket alle Capellenaren bij het beantwoorden van vragen rondom energiezuinig wonen.

Hoe krijg ik mijn energierekening omlaag? Kan ik iets doen aan de tocht in huis? Hoe werkt een warmtepomp? En kan ik subsidie krijgen voor isolatie? Dit zijn vragen die bij veel bewoners spelen. Het Regionaal Energieloket geeft antwoord op de vragen én advies over energiezuinig wonen. Alle informatie is gebundeld op een plek: regionaalenergieloket.nl.

Wethouder Duurzaamheid Nico van Veen is blij met de klantgerichte service van het Regionaal Energieloket: “Capellenaren hebben vragen over hoe ze zo energiezuinig mogelijk kunnen wonen. Iedere situatie is weer anders. Het Regionaal Energieloket is het perfecte platform waar onze bewoners terecht kunnen voor advies en informatie.”

Het Regionaal Energieloket helpt Capellenaren met alle vragen rondom duurzaam wonen:

 • Onafhankelijke informatie door technisch adviseurs over zonnepanelen, isolatie en warmte-oplossingen.
 • Beschikbare subsidies en leningen. Op regionaalenergieloket.nl staat alle informatie op één plek. Zowel subsidies, leningen, nationale regelingen als lokale financieringsmogelijkheden.
 • Gratis HuisScan. Doe de HuisScan en zie in 2 minuten wat voor uw woning en situatie de mogelijkheden zijn om de energierekening te verlagen.
 • Vrijblijvend offertes van installateurs. Offertes bij bouw- en installatiebedrijven kunnen – geheel vrijblijvend – via de website worden aangevraagd.

Ga naar www.regionaalenergieloket.nl en vul uw postcode in om het energieloket van Capelle aan den IJssel te bekijken.
Meedoen aan zonnestroomproject?

Zonnepanelen op het dak van een school. Er zijn allerlei collectieve zonnestroomprojecten.
Wil je zelf zonnestroom opwekken, maar heb je geen (geschikt) dak? Kijk dan eens naar zonnestroomprojecten. Voor een paar tientjes draag je al bij aan collectieve zonnepanelen op het dak van een voetbalstadion, school, boerenschuur of bedrijfspand. Milieu Centraal zet de mogelijkheden voor je op een rij.

Er zijn vier dmanieren om mee te doen aan zonnestroomprojecten:

 1. Aansluiten bij een bestaand project/

  Sluit je aan bij een bestaand project (bij jou in de buurt of ergens anders in Nederland) Of zet samen met mensen uit de buurt een project op.

 2. Lid worden van energiecoöperatie in de buurt

  In veel steden en dorpen zijn energiecoöperaties actief. Je kunt lid worden van zo’n energiecoöperatie bij jou in de buurt. Zodra de coöperatie besluit om te investeren in een nieuw project voor duurzame energie, kun je aangeven dat jij (als lid) mee wil doen.

 3. Kijk voor een overzicht op HIERopgewekt of ZonopNederland.nl. Of google op ‘energiecoöperatie + jouw gemeente’.

 4. Stukjes zonnepaneel kopen via ZonnepanelenDelen

  Zonnepanelen Delen is een crowdfunding platform waar je kunt inschrijven op collectieve zonne-energie projecten in heel Nederland. Bedrijven, scholen en sportverenigingen kunnen hier hun project aanmelden en iedereen kan er op inschrijven. Je kunt al meedoen vanaf € 25 en je geeft zelf aan hoeveel ZonneDelen je wilt kopen.
  De energie die jouw delen opwekken, wordt in mindering gebracht op jouw energierekening of de waarde van de zonnestroom wordt direct op je bankrekening gestort. Tijdens de looptijd (vaak 15 jaar) krijg je ook het ingelegde bedrag afgelost.

  Via Zonnepanelen Delen kun je altijd investeren, ook in projecten die niet bij jou in de buurt zijn.

 5. Investeren in zonnepanelen via DuurzaamInvesteren

  DuurzaamInvesteren is een crowdfunding platform voor duurzame energieprojecten in heel Nederland. Ontwikkelaars van duurzame energieprojecten (meestal zonneparken en windparken) kunnen hun project op het platform aanmelden. Iedereen kan hier op inschrijven. Het bedrag wisselt per project en ligt meestal tussen € 250 en € 1.000.

  Kijk op DuurzaamInvesteren voor meer informatie.

 • Samen met de buurt een project opzetten?

  Weet je in jouw buurt een groot dak waar zonnepanelen op kunnen? Bijvoorbeeld van de basisschool, tennisvereniging of het buurthuis? Overweeg dan eens om samen met de buurt een project op te zetten. Daar zit wel werk aan vast, maar vaak kun je daar hulp bij krijgen. Om te beginnen kun je polsen of de eigenaar van het gebouw interesse heeft. Vraag daarna aan je buren of ze mee willen doen. En klop dan aan bij de energiecoöperatie in jouw stad of dorp voor hulp.

  Het dak van de school
  Liggen er nog geen zonnepanelen op de school van je kinderen? Kijk op Schooldakrevolutie of het dak geschikt is en hoe je het kan aanpakken.

  Schooldakrevolutie stimuleert het plaatsen van zonnepanelen op scholen. Op de schooldakkaart zie je of het dak van de school van jouw kinderen geschikt is. Je vindt er ook een voorbeeldbrief waarmee je jouw school kan oproepen om zonnepanelen te plaatsen. En er staat een handleiding voor de school over hoe ze de zonnepanelen kunnen financieren.

 • Tip zonnestroomprojecten
  Investeer je liever in een windmolen dan in zonnestroom? Lees meer over Wind delen.

  Financieel voordeel: postcoderoos
  De voorwaarde om mee te doen aan een project waarin gezamenlijk groene stroom wordt opgewekt, is dat je in de buurt woont. Dit is geregeld via een zogenaamde postcoderoos. Als je in dezelfde of aangrenzende postcode woont als waar de installatie staat, mag je mee doen. Je vormt dan samen met de andere deelnemers een energiecoöperatie. Een Vereniging van Eigenaren kan ook meedoen. Vanaf 1 april 2021 is de postcoderoosregeling veranderd.

  1. De oude postcoderoosregeling (Regeling Verlaagd Tarief)

   Projecten die voor 1 april 2021 zijn gestart vallen onder de Regeling Verlaagd Tarief. Veel van die projecten lopen nog steeds, en zijn niet veranderd. Het financiële voordeel is dat je de opgewekte stroom van jouw energierekening mag aftrekken, en ook de belasting die je over elektriciteit betaalt. Voorwaarde is dat je met de anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt. Er is een maximum aan de stroom die je mag verrekenen.

  2. De nieuwe postcoderoosregeling (Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking)

   Projecten die na 1 april 2021 zijn gestart vallen onder de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Je krijgt de vergoeding niet via de energierekening, maar ontvangt een jaarlijkse winstuitkering. De coöperatie betaalt de winstuitkering uit de inkomsten die zij hebben uit de verkoop van elektriciteit en uit de subsidie. De voorwaarde dat je met de anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt, geldt nog steeds.

   De SCE-regeling geldt voor zonnestroomprojecten en windprojecten. De meeste SCE-projecten in 2021 zijn voor zonnepanelen.

  3. Meer weten?
   Lees meer over de regeling op HIERopgewekt.nl en op de website van RVO.

   Of bekijk dit uitgebreide overzicht van de Consumentenbond over de voor- en nadelen van de verschillende soorten projecten.

   Bron: MilieuCentraal 2022
  Het ECC jaarverslag over 2021

  In het ‘Jaarverslag 2021’ brengt het bewonerscollectief ECC verslag uit over het afgelopen jaar 2021 en werpt een korte vooruitblik op mogelijke ontwikkelingen in het jaar 2022.

  Door de Corona-maatregelen van de overheid moesten veel geplande buurtbijeenkomsten worden afgelast, huisbezoeken worden uitgesteld, online webinars worden ontwikkeld en on line bijeenkomsten met bewoners worden georganiseerd.

  Niettemin is het ECC in 2021 actief werkzaam geweest op een vijftal aandachtsgebieden:

  • 1. Energieadviezen en training energiecoaches
  • 2. Energiescans en webinars voor het project wonen
  • 3. Oprichten en ontwikkelen van de Energiecoöperatie Zonkracht Capelle
  • 4. Deelname aan het Platform Vereniging van Eigenaren (VvE)
  • 5. Meewerken aan de Capelse Warmtetransitie-visie

  Het Jaarverslag 2021 beschrijft de ontwikkelingen op deze bovengenoemde aandachtsgebieden en is samengesteld uit bijdragen door deelnemers van het ECC, actief in de diverse werkgroepen.

  Downloaden

  U kunt het jaarverslag 2021 van het Energiecollectief Capelle (ECC) HIER downloaden (in PDF).
  ECC Workshop warmtepompen 11 mei 2022

  De vraag naar info over warmtepompen groeit momenteel sterk. Ook bij het Energie Collectief Capelle komen veel vragen hierover binnen. Hoe kan ik van het gas af naar all-electric? Is mijn huis geschikt voor een hybride warmtepomp?

  Sinds 2017 onderzoekt een werkgroep binnen het ECC, welke oplossingen en voordelen de verschillende types warmtepompen bieden. Deze kennis wil het ECC delen met inwoners van Capelle aan den IJssel, die een warmtepomp overwegen.

  Daartoe organiseert het ECC een workshop op woensdag 11 mei om 19.30 uur op de Gemeentewerf. Capellenaren die al ervaring hebben met een warmtepomp, zijn ook welkom om in de workshops hun ervaring te delen.

  Agenda:

  19.00 uur Inloop met koffie
  19.30 uur Welkom door John Renirie
  19.45 uur Wat is een warmtepomp door Dick Biesta
  20.15 uur Pauze

  20.30 uur 2 parallelle workshops

  20.30 uur – Workshop All-electric warmtepomp Ger Keuzenkamp
  – Workshop Hybride warmtepomp Dick Biesta
  21.00 uur – Workshop All-electric warmtepomp Ger Keuzenkamp
  – Workshop Hybride warmtepomp Dick Biesta

  21.30 uur Sluiting

  Aanmelden

  Als u naar de workshop wilt komen, meldt u dan aan bij dick.biesta@casema.nl
  Bezoek ECC-ers aan Viessmann Nederland B.V. in Capelle

  Op 7 april 2022 heeft de werkgroep warmtepompen van het ECC, bestaande uit Dick Biesta, Ger Keuzenkamp, John Renirie en Arne Beijer, een bezoek gebracht aan Viessmann Nederland B.V. aan Lisbaan 8 in Capelle aan den IJssel.

  Viessmann is een Duits familiebedrijf en een toonaangevende en internationale fabrikant van energiesystemen en klimaatsystemen. Het bedrijf levert een breed scala aan producten en installaties voor allerlei kleine tot heel grote gebruikers en toepassingen. Viessmann opereert wereldwijd en heeft duurzaamheid als belangrijkste waarde. Zo heeft Viessmann besloten al vanaf 2025 alleen nog maar fossielvrije apparaten te produceren.

  Wij waren als ECC vooral geïnteresseerd in hun warmtepompen voor de particuliere huiseigenaren en in hun nieuwe ontwikkelingen daarin.

  Kernpunten voor Viessmann zijn:

  • de overstap naar propaan als koudemiddel. Dit middel heeft een zeer lage broeikasfactor èn het maakt mogelijk dat de warmtepomp watertemperaturen tot 70 graden kan leveren, waardoor ook minder goed geïsoleerde woningen voldoende verwarmd kunnen worden
  • zeer sterke reductie van het geluid en vooral de hinderlijke frequenties
  • verbetering van de apps voor monitoring en bediening
  • uniformering en modernisering van het design
  • vereenvoudiging van installeren door middel van geïntegreerde systemen

  Viessmann bevestigde dat warmtepompen met propaan duidelijk de toekomst zijn. Momenteel levert men daarin alleen nog de wat zwaardere modellen met 10 en 13 kiloWatt vermogen, maar in 2023 komen daar modellen met 4, 6 en 8 kW bij.

  Op de Nederlandse markt worden vooral de 6 en 8 kW modellen goed verkocht. Qua prijs beschouwt men zichzelf inmiddels niet meer – zoals voorheen- tot het duurste segment. Koeling met de warmtepomp vindt men interessant, ook al zal de mate van koeling beperkt zijn en eigenlijk alleen geschikt bij vloerverwarming.

  In de uitvoering ziet men dat de monobloc-warmtepompen dominant zijn, wat vooral samenhangt met de eenvoudigere en dus goedkopere installatie.

  Omdat veel potentiële klanten opzien tegen de investering in een warmtepomp heeft men ‘Viessmann Comfort’ ontwikkeld, waarbij de klant voor een vast maandbedrag voor 15 jaar de warmtepompinstallatie huurt inclusief service en onderhoud, maar exclusief het elektriciteitsverbruik.

  Zeer zorgelijk vindt men de ontwikkeling van de prijzen. De schaarste aan materialen (niet in het minst door de oorlog in de Oekraïne) en menskracht drijven de prijzen dit jaar sterk op.
  Alles bij elkaar een zeer nuttig en informatief bezoek. Potentiële klanten voor een warmtepomp wordt gevraagd via hun website te zoeken naar een installateur.

  Contact : email info@viessmann.nl . website: www.viessmann.nl
  Uw vragen of opmerkingen over dit artikel kunt u richten naar info@energiecollectiefcapelle.nl
  Minder kosten door energie besparen

  Om te voorkomen dat de energierekening onnodig hoog wordt, is het verstandig om energie te besparen. De gemeente Capelle aan den IJssel helpt Capellenaren met advies en een korting op energiebesparende producten of verstrekt deze producten zelfs gratis.

  Huurders kunnen gratis advies krijgen van een energiecoach. Met dit advies kan gemiddeld ongeveer € 130 per jaar op de energierekening bespaard worden. Tot 31 juli 2022 kunnen huurders ook gratis een aantal energiebesparende producten (de energiebox) krijgen. Het adviesgesprek en/of de box kunnen aangevraagd worden via www.energiebox.org/CapelleaandenIJssel. Of door op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur te bellen met (010) 313 3952.

  Woningeigenaren kunnen via kortingscode CAPELLE2021 € 90,- korting krijgen op de aankoop van energiebesparende producten. Deze producten zijn te koop in de webshop van de WoonWijzerWinkel: www.woonwijzerwinkel.nl/capelleaandenijssel. Bij de WoonWijzerWinkel kunnen woningeigenaren ook (tegen betaling) advies krijgen.
  Lid worden van de Vereniging ECC?

  Op 11 maart 2022 is het Energiecollectief Capelle (ECC) een officiële Vereniging geworden.
  Op onze website kun je de statuten en het KvK nummer vinden.

  Dat betekent dat ik je graag uitnodig om lid te worden van onze vereniging. Via het formulier in de bijlage kun je je aanmelden door tenminste de verplichte gegevens aan ons door te geven. In de bijlage lees je meer informatie daarover.

  De contributie per kalenderjaar bedraagt een zeer laagdrempelige 1 euro. Onze penningmeester is nog druk bezig een bankrekening te openen. Te zijner tijd ontvang je bericht over het betalen van de contributie.

  Arne Beijer, secretaris.

  Algemene Vergadering 2022

  Het plan is om eind mei 2022 onze eerste Algemene Ledenvergadering te houden. Ook daarover volgt nader bericht.

  Voor vragen en opmerkingen kun je bij ons terecht; graag via bestuur@energiecollectiefcapelle.nl

  NB Uiteraard mag je ( graag zelfs) het formulier naar andere geïnteresseerde Capellenaren doorsturen

  Met vriendelijke groet, mede namens voorzitter Tineke Winkels en penningmeester Henk Gravesteijn,

  Arne Beijer, secretaris.

  U kunt zich hier aanmelden!

  via MS WORD

  Aanmelding als lid in MS WORD

  via PDF

  Aanmelding als lid in PDF