Eerste buurtactie Energiebesparing in Schollevaar!

24 januari 2019 by Geen reacties

Buurtactie Energiebesparing in Schollevaar

wonen

Op donderdag 14 februari werd een bijeenkomst ‘Energiebesparing Schildersvormenbuurt, Gebouwenbuurt en Operabuurt’ georganiseerd door het ECC in samenwerking met de woonwijzerwinkel en de gemeente Capelle aan den IJssel. De bijeenkomst vond plaats in de Sjalomschool in de Hermitage 46-48, 2907 NB Capelle aan den IJssel en werd geopend door de wethouder Duurzaamheid Nico van Veen.

Tijdens de bijeenkomst kregen de circa 100 aanwezige wijkbewoners in drie sessies meer informatie over energiebesparende maatregelen die in de (eigen) woning aangebracht kunnen worden, én hoeveel hiermee bespaard kan worden op de energierekening. Daarnaast kregen bewoners informatie over het vergroenen van tuinen en daken. De besparingen kunnen oplopen tot meer dan € 1.000,- per jaar.

Tijdens de avond konder wijkbewoners zich aanmelden voor een mogelijke interesse in energiebesparende maatregelen, zoals woningisolatie, warmtepompen of zonnepanelen. Het Energiecollectief Capelle (ECC) komt dan bij geinteresseerde bewoners in deze buurten langs met een brochure en een vragenlijst, waarmee mogelijke besparingsmaatregelen in de woning in kaart worden gebracht. Het ECC overweegt om de komende maanden ook in andere buurten in de wijk Schollevaar openbare energiebepsaringsavonden te gaan organiseren.

Meer informatie
Wilt u alvast meer informatie over hoe u energie kunt besparen?

Kijk dan op www.woonwijzerwinkel.nl/gemeente/capelleaandenijssel,

of neem contact op met het Energie Collectief Capelle: info@energiecollectiefcapelle.nl of www.energiecollectiefcapelle.nl.FacebookTwitterGoogle+EmailLinkedInDelenVideospeler

00:0002:00