1

Warmtepomp-pact voor Eneco

24 april 2019 Energiebedrijf Eneco gaat zich verder storten op de verkoop van warmtepompen. Het bedrijf gaat een samenwerking aan met NIBE.

De lucht/water, bodemgebonden en ventilatielucht/water-warmtepompen van het Zweedse bedrijf gaan via het energiebedrijf de markt in. NIBE is een van de marktleidende bedrijven op het gebied van warmtepomptechniek, dat de elektrische apparaten bovendien in verschillende smaken aan kan bieden.

Vooral projectenmarkt
Focus ligt de komende tijd vooral op de professionele markt. Dit betekent dat Eneco woningbouwcorporaties warmtepomptechniek aan gaat bieden in combinatie met vernieuwende servicecontracten. Drie jaar geleden maakte het energiebedrijf al bekend dat het de servicecontracten voor CV-ketels in dit marktsegment af gaat bouwen.

Installatiebedrijf
De installatietak van het energiebedrijf, waar 200 monteurs voor werken, is één van de grootste servicebedrijven van Nederland, dat zich vooral concentreert op de Randstad. Het bedrijf plaatst en onderhoud vooral CV-ketels en stadsverwarmingsinstallaties, maar maakt ook al voorzichtige stappen op warmtepompgebied met de Warmtewinner, een ventilatiewarmtepomp die het met Inventum heeft ontwikkeld. Deze warmtepomp zet de warmte uit afgezogen ventilatielucht om in CV-warmte.

Naast energieleverancier (gas, elektriciteit) is Eneco steeds meer actief op de markt van verduurzaming. Zo participeert het bedrijf in gebouwbeheersysteem Simaxx, energieinkoop-tool Peeeks, verduurzamingsloket Energie In Huis en het mobiele werkplatform Roamler Tech.

Bron : www.installatie.nl 2019